Pe Terra, s-au născut cinci milioane de copii prin fertilizări in vitro

Experti realizand fertilizare in vitro.
Experti realizand fertilizare in vitro. (SAEED KHAN / AFP / Getty Images)

În urma punerii în practică a tehnicilor de fertilizare in vitro, aproximativ cinci milioane de copii s-au născut în toată lumea. Numărătoarea a început odată cu naşterea în 1978 a lui Louise Brown, primul copil conceput prin fecundare artificială, conform estimărilor anunţate recent la o conferinţă din Istanbul, Turcia.

Astfel, fiind utilizată cu succes din 1978, această tehnică specială de procreere asistată medical este responsabilă pentru 0,3% din naşteri anual la nivel mondial, relevă cotidianul francez “Le Figaro”.

Conform datelor Societăţii Europene de Reproducere Umană şi Embriologie (ESHRE), anual, aproape 350.000 de copii vin pe lume în urma fertilizării in vitro, ceea ce reprezint[ 0,3% din cele 130 de milioane de bebeluşi născuţi pe planeta noastră.

Datele se bazează pe înregistrările de fertilizare in vitro realizate în toată lumea până în anul 2008, precum şi pe estimările din ultimii trei ani şi jumătate - pentru care încă nu există statistici disponibile.

În România, primul bebeluş conceput prin tehnica fertilizării in vitro s-a născut la data de 24 aprilie 2012, la Clinica de Reproducere Umană de la Sângeorgiu de Mureş, după ce părinţii băieţelului încercaseră fără succes, timp de opt ani, să conceapă un copil pe cale naturală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură