PDL: USL sacrifică economia apărându-şi infractorii

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Grupul parlamentar al PDL a susţinut joi, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times, că USL sacrifică economia şi, implicit, ţara ”apărându-şi infractorii” şi cere demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian şi a vicepremierului Liviu Dragnea.

”USL sacrifică economia şi, implicit, ţara, dacă acest cuvânt mai are vreo semnificaţie pentru Ponta şi USL. Încăpăţânarea USL de a submina justiţia este revoltătoare. În numai 24 de ore am asistat la asaltul USL asupra justiţiei - cazurile Vosganian şi Dragnea. Propria mafie şi apărarea ei cu orice preţ sunt mai importante decât orice, chiar şi decât propria economie. PDL cere demisia lui Varujan Vosganian şi a lui Liviu Dragnea”.

Cel mai recent scandal din Justiţie are în centru revocarea din funcţie a lui Lucian Papici, şeful secţiei a I-a din DNA, care se ocupă de dosarul "Referendumul" al vicepremierului Liviu Dragnea, în care este acuzat de fraudarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.

Pe de cealaltă parte Varjuan Vosganian este acuzat de procurorii DIICOT de subminare a economiei naţionale.

"Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, aducând statului un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari", susţine DIICOT.

Comisia juridică a Senatului a dat marţi aviz negativ solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian. Cererea procurorilor DIICOT va ajunge în plenul Parlamentului, care va decide dacă Ministrul Economiei va fi urmărit penal sau nu.

PDL a făcut referire în continuare la cazul Vosganian:

1. Economia se prăbuşeşte sub ploaia de infractori din fruntea USL. PNL şi PSD îl protejează pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de DIICOT de subminarea economiei naţionale. CU votul majoritar din Senat USL îl sustrage pe ministrul Vosganian de la judecată în instanţă. Demisia l-ar ajuta să înfrunte adevărul. Fuga lui de lege şi de răspundere este caraghioasă. Investitorii şi-au pierdut încrederea şi răbdarea.

2. ”Liberalul” Varujan Vosganian susţine singura ”strategie” economică a USL - Varujan Vosganian girează hoţia USL. Schema de minimis pentru finanţarea nerambursabilă a IMM-urilor a fost transformată de USL în puşculiţă de partid. Rezultatul? Tot nevinovaţii plătesc - valoarea maximă a ajutorului pentru IMM-uri a fost înjumătăţită de la 200.000 de euro la 100.000 de euro.

3. Marile ”realizări” ale ministerului Economiei sunt: falimentul Oltchim şi Roşia Montană. În proiectul Roşia Montană Varujan Vosganian are o succesiune de opt declaraţii publice din categoria ”am o opinie, ba nu am, dacă o am nu v-o spun, iar când o spun nu sunt de acord cu ea”. Fuga de lege şi de decizie, lipsa de soluţii, incompetenţa, inconsistenţa declaraţiilor şi laşitatea sunt motive întemeiate pentru demisia domnului Varujan Vosganian. Decât un ministru debusolat, mai bine unul demisionat, precizează comunicatul remis de PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne