PDL depune moţiune simplă privind situaţia energetică

(photos.com)
Flori Mladin
24.02.2014

Conducerea PDL a hotărât, luni, să iniţieze o moţiune simplă privind situaţia energetică a României, a informat Vasile Blaga, preşedintele PDL.

Vasile Blaga a precizat, după încheierea şedinţei BPN, că PDL denunţă corupţia din sistem, precum şi faptul că nici până în prezent nu a fost elaborată o strategie energetică.

"Acum au mai făcut o trăznaie (cei de la putere – n.r.), au transferat Transelectrica şi Transgazul la SGG, de la Ministerul de Finanţe", a afirmat Blaga.

Săptămâna trecută, PDL a mai depus o moţiune simplă privind deszăpezirea, care este pe ordinea de zi de luni a plenului Camerei Deputaţilor.

Guvernul a transferat Transelectrica şi Transgaz, prin ordonanţă de urgenţă, de la Ministerul Finanţelor la Secretariatul General al Guvernului, argumentele transferului fiind realizarea cablului submarin cu Turcia şi a conexiunilor energetice cu Moldova.

Companiile Transelectrica şi Transgaz sunt printre cele mai valoroase companii din sectorul energetic românesc şi s-au aflat în portofoliul Ministerului Finanţelor, condus de PNL. În prezent sunt sub controlul PSD, deoarece Secretariatul General al Guvernului este condus de Ion Moraru, fost senator PSD.

Transelectrica şi Transgaz sunt companiile care gestionează reţelele pentru transportul electricităţii, respectiv al gazelor naturale.

În luna martie a anului trecut, cele două companii au fost trecute de la Ministerul Economiei în portofoliul Ministerului Finanţelor, întrucât Comisia Europeană a impus separarea calităţii de acţionar la operatorii economici care desfăşoară activitatea de producere şi furnizare a electricităţii şi gazelor naturale de calitatea de acţionar la operatorii economici de transport ai acestora.

Statul are în posesie 58,69% din capitalul Transelectrica şi respectiv 73,51% din titlurile Transgaz Mediaş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor