Pavelescu: PNŢCD are ca primă opţiune să meargă pe liste proprii la europarlamentare

Aurelian Pavelescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
18.01.2014

Liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu a afirmat, sâmbătă, că pentru alegerile europarlamentare din mai, prima opţiune a partidului este să aibă liste proprii, însă formaţiunea ar putea merge şi pe o alianţă de dreapta, însă numai dacă aceasta promovează principiile susţinute de Corneliu Coposu.

PNŢCD consideră că gravitatea situaţiei în care se află societatea românească sub guvernarea USL impune abandonarea ambiţiilor politice deşarte, a trocului politic şi concentrarea eforturilor către apărarea românilor.

"În virtutea tradiţiei noastre şi a moştenirii Seniorului Corneliu Coposu, în calitatea noastră de singur partid care a refuzat întotdeauna compromisul politic de dragul puterii, afirmăm că este de datoria PNŢCD să îşi asume rolul de principal apărător al românilor, al Statului de Drept şi al viitorului României, în faţa agresiunii USL", se arată în rezoluţia adoptată de Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD, reunit la Braşov, sâmbătă.

La şedinţa, ţărăniştii au hotărât ca partidul să participe la alegerile europarlamentare sub siglă proprie şi cu liste proprii, însă nu este exclusă nici o eventuală alianţă de dreapta cu Forţa Civică, Partidul Mişcarea Populară sau PDL.

"Prima opţiune a partidului este aceea de a merge singur la alegerile europarlamentare din 2014. PNŢCD, în această situaţie, va avea un singur partener: electoratul din România. Oamenii care vor să-şi dea votul pentru valori şi principii tradiţionale. Asta este prima opţiune", a afirmat Aurelian Pavelescu, într-o conferinţă de presă.

Liderul ţărănist a precizat că nu mai este timpul necesar ca Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr să fie înscrisă la tribunal până la alegerile europarlamentare.

În opinia lui Aurelian Pavelescu, a doua opţiune a partidului este să rămână deschis pentru realizarea unei alianţe electorale de dreapta, "dar numai sub rezerva ca această alianţă să se constituie pe baza principiilor şi valorilor promovate de modelul Corneliu Coposu".

Liderul ţărăniştilor a afirmat că nu a fost încă discutată lista de candidaţi pe care partidul îi va propune la alegeri deoarece "mai există şansa unei a doua opţiuni" în cazul formării unei alianţe. El a susţinut că lista de candidaţi va fi definitivată "în câteva săptămâni, până la termenul maxim de 24 martie".

"PNŢCD doreşte o coaliţie largă împotriva USL, aşa cum doreşte o bună parte a electoratului dreptei. Dacă asemenea coaliţie nu s-a făcut până acum, alţii sunt responsabili", a declarat Pavelescu.

Potrivit prim-vicepreşedintelui partidului, Vlad Moisescu, cea mai bună variantă ar fi ca partidul "să meargă pe picioarele lui" la alegerile europarlamentare.

Cea de-a doua opţiune, a spus Moisescu, este legată şi de contextul în care USL intenţionează o tentativă de fraudă la aceste alegeri.

"USL intenţionează să lase urnele deschise, ceea ce noi consideram că reprezintă o tentativă de fraudă. Opţiunea de a discuta cu celelalte partide în jurul valorilor şi principiilor promovate de seniorul Coposu este legată de apărarea votului de la europarlamentare de frauda care se pregăteşte", a declarat prim-vicepreşedintele PNŢCD.

Vlad Moisescu a mai spus că, personal, crede că dacă scrutinul europarlamentar s-ar desfăşura separat de referendumul pentru revizuirea Constituţiei, PNŢCD ar trebui să meargă, în mod clar, pe liste proprii la alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor