Patru imobile de lux din Chişinău ale deputatului Ilan Şor, revândute din nou

Casă în care Ilan Şor s-a aflat în arest la domiciliu (realitatea.md)
Maria Maevschi
02.07.2019

Imobilele de lux de pe strada Lacului din municipiul Chişinău, care i-au aparţinut deputatului Ilan Şor, au fost recent revândute. Potrivit unei investigaţii anticorupţie.md, datele de la Cadastru arată că cele patru imobile, situate pe mai multe terenuri comasate în unul singur, au fost cumpărate la 26 iunie curent de un tânăr în vârstă de 31 de ani, iar ipoteca în valoare de 3.500.000 de lei a fost stinsă.

În declaraţia de avere pentru 2018, a celui care apare în raportul Kroll 2 ca fiind principalul beneficiar ar furtului miliardului, Ilan Şor, se arată că acesta a luat în arendă, în ultima zi a anului trecut, un teren de 27 de ari şi două case de locuit, de 273, respectiv 644 de metri pătraţi, evaluate la 8,1 milioane de lei.

„De fapt, este vorba despre câteva imobile de lux, situate pe strada Lacului din Capitală, atribuite de presă lui Ilan Şor. Anterior acestea i-au aparţinut oficial, după care şi-au schimbat de câteva ori proprietarii. Ilan Şor însă continuă să locuiască pe adresa respectivă. Tot aici, procurorii au efectuat percheziţii, în februarie 2015, când au pornit urmărirea penală împotriva deputatului condamnat în dosarul privind frauda bancară. Aici a stat Ilan Şor şi în arest la domiciliu. În pofida acestui fapt, proprietatea de lux nu se regăseşte în lista bunurilor lui Şor puse sub sechestru”, se mai arată în investigaţie.

De menţionat este faptul că din 14 iunie, zi în care la Chişinău s-a schimbat guvernarea, nimeni nu poate oficial să confirme dacă Ilan Şor a părăsit sau nu Republica Moldova, în contextul în care Curtea de Apel Cahul nu a eliberat niciun act care să-i permită acestuia să părăsească ţara.

Amintim că Şor a fost condamnat în 2017 de prima instanţă la 7 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul fraudei bancare. Cu toate acestea, el a fost lăsat în libertate. Mai mult decât atât, până în prezent sentinţa nu a intrat în vigoare deoarece Curtea de Apel Cahul care examinează plângerea lui Şor a amânat examinarea dosarului de mai multe ori sub diferite pretexte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor