Partidul lui Băsescu: Cioloş se dovedeşte a fi prizonierul partidelor

Guvernul Cioloş trebuie să-şi asume răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, nu să tremure de frica ameninţărilor şefului PSD Liviu Dragnea, solicită partidul condus de fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La două luni de la instalarea în funcţie, bilanţul guvernului Cioloş este, în viziunea partidului Mişcarea Populară, unul dezamăgitor, în timp ce premierul Dacian Cioloş se dovedeşte a fi "prizonierul" partidelor care l-au votat, se arată într-un comunicat remis sâmbătă de partidul lui Traian Băsescu.

Mişcarea Populară este nemulţumită că Dacian Cioloş a preluat bugetul propus de guvernul Ponta, "cu tot cu riscul de a arunca ţara în grave derapaje bugetare, fără alocări substanţiale la investiţii şi cu un deficit bugetar foarte mare".

"Acceptă în guvern un ministru, Petre Tobă, dovedit de specialişti că a plagiat, echivalentul furtului intelectual. Ministrul Justiţiei nu cere revocarea Procurorului General, Tiberiu Niţu, aflat într-o anchetă penală în desfăşurare. Din promisiunile de transparenţă a actelor guvernamentale, depolitizare, onestitate şi etică, se alege praful", mai acuză partidul lui Băsescu.

Potrivit Mişcării Populare, este momentul ca premierul Cioloş să demonstreze că înţelege dezavantajele alegerii primarilor într-un singur tur:

- Deficit grav de democraţie, primarii nu vor fi reprezentativi pentru comunitate dacă vor fi aleşi cu 15-20% din voturi.

- Menţinerea în funcţie a aceloraşi primari care ştiu cum să mintă şi păcălească alegătorii cu pomeni electorale.

- Preşedintele ţării, preşedintele CCR, forţe politice importante se pronunţă în favoarea alegerii primarilor în două tururi, iar dl Cioloş tremură de frica ameninţărilor lui Liviu Dragnea.

"Dacă guvernul Cioloş vrea să demonstreze că este în slujba interesului naţional, nu prizonierul partidelor care l-au votat, că are determinarea de a lăsa în urma sa şi ceva bun pentru România, să-şi asume răspunderea în Parlament pe această necesară modificare de lege şi atunci va constata dacă are majoritatea necesară să rămână la guvernare, sau va pleca", se mai arată în comunicatul citat.

În caz contrar, Mişcarea Populară susţine că istoria va menţiona guvernarea Cioloş la capitolul "guvernări inutile".