Traian Băsescu: Nu doar lui Voronin i-am propus să fie preşedintele României Mari ci şi lui...

Traian Băsescu dezvăluia recent că atunci când era preşedinte i-a propus liderului comuniştilor moldoveni Vladimir Voronin să preia conducerea României Mari. Şi nu doar lui Voronin i-a făcut această ofertă.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Prezent în platoul Naşul Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu a dezvăluit că nu numai lui Vladimir Voronin i-a propus să fie preşedintele României Mari, ci şi lui Mihai Ghimpu sau Nicolae Timofti, relatează Adevărul.

Întrebat despre propunerea făcută lui Vladimir Voronin, fostul şef de stat a replicat: "Da, aşa este, dar nu numai lui Voronin i-am spus. I-am spus şi lui Ghimpu când a fost preşedinte, şi lui Timofti."

"Aşa a fost exprimarea. Uite, facem România Mare. Tu ca să ai garanţia că Moldova va fi integrată, până la alegeri, de bună-seamă, cu acordul Parlamentelor, cu norma votului Parlamentelor şi să luăm decizia asta, dar hai hotărăşte-te că voi n-o să intraţi în Uniunea Europeană niciodată, lucru care este valabil şi acum", a explicat Traian Băsescu.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a subliniat că nu a spus public aceste lucruri pentru că ocupa funcţia de preşedinte al ţării.

"Eu am spus tuturor demnitarilor moldoveni că Republica Moldova are două variante: ori intră în Uniunea Europeană, ceea ce presupune costuri enorme şi nu au garanţia că vor intra vreodată în UE, ori aleg drumul scurt care este unirea cu România.

Soluţia corectă ca Republica Moldova să atingă visul european al unei părţi importante a populaţiei este unirea cu România", a adăugat fostul şef de stat.