Participare românească la sesiunea Adunării Mondiale a Sănătăţii de la Geneva

Secretarul de stat, dr Raed Arafat, a reprezentat, marţi, România în calitate de stat co-organizator la evenimentul desfăşurat în marja celei de-a 66 a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătăţii de la Geneva, cu tema Managementul tulburărilor de spectru autist, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
(photos.com)
Anca Ciubotaru
21.05.2013

Demnitarul român a subliniat importanţa lărgirii capacităţii naţionale în ce priveşte domeniile sănătăţii, educaţiei şi social, pentru a acorda servicii integrate atât persoanelor diagnosticate cu tulburări de spectru autist cât şi familiilor acestora.

Dr Raed Arafat a prezentat demersurile naţionale în ceea ce priveşte gestionarea tulburărilor de spectru autist şi a tulburărilor de dezvoltare în general şi a exprimat aprecierea faţă de eforturile iniţiatorilor şi ale organizaţiilor internaţionale în acest domeniu. România subscrie obiectivului rezoluţiei de a contribui la creşterea nivelului de conştientizare la nivel naţional şi global a acestor probleme.

Tot marţi, secretarul de stat s-a întâlnit cu ministrul Sănătăţii Republicii Turkmenistan, dr Gurban Elyasov, care va invita România la conferinţa ministerială pe tema prevenirii şi controlului bolilor netransmisibile ce urmează a fi organizată de Turkmenistan în perioada 10-11 decembrie 2013.

Cei doi oficiali au convenit la consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul sănătăţii, mai ales pe schimburile de experienţă în domenii de interes comun, stagii de pregătire pentru studenţi, precum şi revitalizarea parteneriatului în domeniul farmaceuticelor.

Evenimentul a fost iniţiat de Bangladesh, iar ca state co-organizatoare au mai participat Qatar, India şi Botswana.

Totodată, România co-sponsorizează rezoluţia cu aceeaşi temă iniţiată de Bangladesh ce urmează a fi promovată la sesiunea Consiliului Executiv din 29-30 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor