Parlamentul a votat modificările regulamentului şi a interzis formarea fracţiunilor

Legislativul a votat, în prima lectură modificările propriului regulament, care prevede constituirea fracţiunilor după mai mult de 10 zile de la formarea Legislativului.
Clădirea Guvernului Republicii Moldova (The Epoch Times)
Epoch Times
12.10.2012

Legislativul a votat, în prima lectură modificările propriului regulament, care prevede constituirea fracţiunilor după mai mult de 10 zile de la formarea Legislativului. Iniţiativa a fost lansată de Valeriu Muntean, membrul partidului Liberal.

Potrivit Agenţiei „INFOTAG”, fracţiunea PLDM a refuzat în mod surprinzător să voteze legea, Liderul fracţiunii, Valeriu Streleţ, a spus că trebuie de văzut care este eficienţa interdicţiei, dar şi evoluţiile ulterioare.

În timpul dezbaterilor asupra proiectului de lege, Munteanu a spus că acesta este menit să curme dezertările necontrolate ale deputaţilor aleşi pe listele unui partid în fracţiuni care cu un grad de probabilitate sporit le promovează interesele personale, eventul, interesele de business, dar cu siguranţă nu ale alegătorilor.

În acelaşi timp, liderul PL, Mihai Ghimpu, a cerut imediat convocarea AIE pentru a «clarifica poziţiile componentelor acesteia».

În opinia comunistului Eduard Muşuc, noua fracţiune iniţiată de ex-comunistul Vadim Mişin, nu are dreptul la existenţă. Muşuc a amintit că anume Alianţa, în mai 2010, i-a permis în condiţii similare să formeze fracţiunea unui alt transfug, Vladimir Ţurcan. «Mereu procedaţi aşa precum vă este convenabil, refăcând sau interpretând legile pentru sine », a declarat Muşuc.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus despre fracţiunea autoproclamata că este «un grup de trădători», iar despre creatorii ei din culise – că sunt «oligarhii şi mafia, care au acaparat puterea în R.Moldova». Voronin a afirmat că aceste forţe caută să impună Partidul Liberal democrat să acţioneze după bunul lor plac şi au inventat din start fracţiunea «Dodon-Mişin» ca să-şi rezolve problemele cu ajutorul lor.

După şedinţa AIE s-a decis amânarea adoptării proiectului de lege pentru o dată nedefinită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor