Părinţii victimelor din Colectiv spun că nu le-a mai rămas decât să se lege cu lanţuri de gardul Guvernului
Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu a anunţat, la Europa FM, că părinţii victimelor din clubul care s-a făcut scrum îşi vor căuta dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) după clasarea celui de-al doilea dosar deschis după incendiul care a lăsat în urmă zeci de morţi.
În acest dosar au fost reclamate condiţiile din spitale, efectul infecţiilor nosocomiale asupra răniţilor şi modul în care s-a făcut transferul pacienţilor în străinătate.
"Bănuiam, ca să nu zic aproape că ştiam că ăsta va fi parcursul dosarului, pentru că în urmă cu trei sau patru ani, când s-a făcut acea unire PSD-PNL, dacă ne uităm în urmă vom vedea că anumite dosare au cam intrat pe un parcurs a cărui, iată, finalizare, începem să o vedem acuma. Normal ca pe mine m-a interesat dosarul Colectiv. Băiatul meu a murit după trei săptămâni în spital, având toate şansele să fi scăpat dacă beneficia de un tratament normal.
Eu nu am cerut transferul în străinătate. În primele zile au fost internaţi 180 de răniţi în câteva spitale bucureştene. Câte 10 într-o cameră, ceea ce nu avea nicio legătură cu tratarea arsului. Eu cred că dacă pe băiatul meu îl duceau într-un spital din Vaslui şi îl ţineau într-o cameră izolat unde aveau grijă de rănile lui, scăpa fără dar şi poate.
Cred că singurul protest pe care am putea să îl facem ar fi să ne ducem în faţa Guvernului şi să ne legăm eventual cu lanţuri de acel gard. Gândul meu personal şi al altor părinţi este strict către o judecată a Uniunii Europene, unde trebuie să prezentăm cum funcţionează sistemul sanitar românesc, care este corupţia, cum funcţionează justiţia din România în complicitate cu acest sistem medical", a declarat Eugen Iancu.