Parchetul General: s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane rănite
alte articole
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în continuarea cercetărilor privind incendiul produs în Clubul 'Colectiv' din Bucureşti, au fost desfăşurate activităţi complexe pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.
Astfel, activităţile de identificare a persoanelor decedate şi transportate la Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici' au fost finalizate, toate cele 26 de persoane fiind identificate; au fost efectuate, de asemenea, autopsiile medico-legale dispuse de procuror.
Cu privire la persoanele internate în cele 12 unităţi sanitare, Parchetul informează că s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, şi sunt continuate activităţile specifice pentru stabilirea identităţii unui număr de 29 persoane.
Cercetarea la faţa locului a fost continuată de către o echipă constituită din procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti — Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliţiei Române — Direcţia de Investigaţii Criminale, experţi criminalişti ai Institutului Naţional de Criminalistică — I.G.P.R., precum şi ai Serviciului Criminalistic din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
La activitate au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, ENEL România şi specialişti pirotehnişti. Activitatea va continua şi în zilele următoare.
Potrivit comunicatului, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate "noi mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015. De asemenea, în baza delegării, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti ridică de la sediile mai multor instituţii publice şi private documentele apreciate ca fiind utile soluţionării cauzei".
La sediul Poliţiei Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, poliţiştii Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei şi ai Direcţiei Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. continuă audierile de martori.
În continuare se verifică starea de sănătate a persoanelor internate în unităţile spitaliceşti, pentru a se stabili care dintre acestea pot fi audiate, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.