Papahagi: Cea mai simplă reţetă a securiştilor - întreţinerea fricii de străini şi în principal de unguri

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

În timp ce securiştii întreţin în spaţiul public frica de străini şi în special de unguri, al căror singur scop ar fi să jefuiască şi să dezmembreze România, ei sunt de fapt adevăraţii duşmani ai ţării, care pun ţara pe butuci pentru interesele lor personale, este de părere Adrian Papahagi, membru fondator M10.

„Cea mai simplă reţetă a securiştilor, din '90 încoace: întreţinerea fricii de străini şi în principal de unguri, care ne iau Ardealul sau, dacă nu pot, şutesc Codex Aureus (mă rog, cumpărat în 1782 de un episcop catolic ungur pe banii lui şi lăsat moştenire Transilvaniei pe care a păstorit-o). Noroc cu ei, securiştii, apărătorii patriei. Preţul pentru că ne apără aşa bine de unguri nu-i prea mare: noi le dăm la schimb toată administraţia, toată economia, toate resursele, toată politica, toată presa, ba chiar şi universităţile şi spitalele.

Nu-i deranjăm. Îi lăsăm să se joace între ei. Să defrişeze în voie, să vândă gazul şi petrolul cui vor ei, să construiască unde vor, să revendice şi să obţină tot ce nu le aparţine, să conducă ţara, să ne explice la televizor cum ne apără ei de unguri şi ce periculoase sunt toate ţările din lume, al căror scop ascuns e jefuirea şi dezmembrarea României”, a precizat Adrian Papahagi.

Membrul fondator M10 susţine că o grupare de securişti al căror unic scop e să denigreze puţinii oameni cinstiţi din politica românească a lansat în spaţiul public ideea că faimosul manuscris carolingian de la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, Codex Aureus, ar fi ajuns în Ungaria pentru că Monica Macovei a "pledat" la CEDO împotriva României.

„O inepţie. Codex Aureus, pe care l-am studiat in situ, rămâne închis în seiful Bibliotecii Batthyaneum, filială a Bibliotecii Naţionale”, a subliniat Adrian Papahagi, profesor universitar.

Recomandăm şi Macovei: Minciuna despre Codex Aureus se întoarce împotriva geniilor malefice din fabrica de intrigi a Guvernului

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.