Papahagi: Politicienii care profită de dragostea de ţară a oamenilor, cei mai antipatriotici bandiţi

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Spre deosebire de patriotism, care este sentimentul firesc de dragoste de ţară, naţionalismul este "o formă de ideologie isterică" care, la noi în ţară, a fost "marfa securiştilor" în ultimii 70 de ani, a opinat profesorul universitar Adrian Papahagi, membru fondator al partidului M10.

"Vânzându-ne naţionalism ne-a spoliat Securitatea de toate bunurile aflate în proprietatea naţiunii. Vânzându-ne naţionalism ne-au încălecat comunisto-securiştii timp de 70 de ani. Vânzându-ne naţionalism ne-au distrus patrimoniul, ne-au defrişat pădurile, ne-au eliminat elitele, ne-au pervertit morala, ne-au gonit rudele din ţară, ne-au imbecilizat şcoala. Nu mai daţi patria la schimb pe naţionalism!

Evitaţi politicienii care fac fond de comerţ din sentimentul firesc al dragostei de ţară: sunt cei mai antipatriotici bandiţi, cei mai mari vânzători de neam, cea mai sordidă pegră securistă. Eu fac mereu distincţia între patriotism, care e iubirea firească de ţară, şi naţionalism, care e o formă de ideologie isterică. La noi a fost marfa securiştilor în ultimii 70 de ani. Securisto-naţionalişti au ideologizat cel mai firesc lucru: patriotismul.", a precizat Adrian Papahagi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.