Pandurii rămân la 1: Dnepr – Pandurii 4-1

Eric Pereira, Pandurii Târgiu Jiu - ACF Fiorentina, 7 noiembrie 2013.
Eric Pereira, Pandurii Târgiu Jiu - ACF Fiorentina, 7 noiembrie 2013. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
P. P.
29.11.2013

În a 5-a rundă din Europa League, Pandurii s-a reîntâlnit în gerul ucrainean cu Dnepr însă peformanţele minerilor au rămas la fel de scăzute precum temperaturile într-o partidă îngheţată de diferenţele dintre cele două echipe.

Pustai n-a pregătit cu prea mult interes meciul, oricum nu mai putea face nimic, victoria fiind un obiectiv irelevant în faţa unei echipe precum Dnepr. Primul 11 a fost unul dintr-un meci de campionat iar doi juniori au completat lotu.

Vremea a ţinut clar cu ucrainienii şi dacă la noi deabia a venit frigul, meciurile pe ninsoare sunt o specialitate pentru fotbaliştii lui Ramos. Primul gol nu a aşteptat mult, în minutul 12 Kalinic deschidea tabela şi le arăta direcţia de mers în această partidă. Până la pauză, ucrainienii s-au jucat, la propriu şi la figurat, cu gorjenii lui Pustai. Ratările gazdelor au fost abundente dar norocul şi vigoare de început nu a lăsat balonul să intre din nou în ”aţe”.

Zozulya a majorat diferenţa în minutul 56, sublim, a trecut de fundaşi, portar şi a tras în poarta goală.

Eric de Oliveira, ”golgheterul” din Europa League a gorjenilor, a luat mingea şi a pus-o la punctul cu var în minutul 70 după un fault la Adovic, n-a ezitat şi a transformat scorul în 2-1.

Cu gândul la căldura din vestiare, Pandurii s-au stins treptat până la final, Dnepr reamintindu-le că partida nu s-a încheiat deja de două ori. Odată prin Shakhov cu un şut din 8 metri şi încă o dată în minutul 89, prin Kravchenko, care trimite balonul sub bara transversală cu un şut puternic din 16 metri.

Pentru Pandurii, 4-1 nu e un scor bun, dar este echitabil după deplasarea de la Dnepr. Putea fi mai rău. În ultima rundă, Pacos vine la Cluj pentru disputa locului trei, locul care nu duce nicăieri dar poate aduce României puncte în Europa.

Dnepr (4-2-3-1): Boyko - Kulakov, Mandzyuk, Cheberyachko, Vlad - Kravchenko, Politylo - Bruno Gama, Kalinic, Kobakhidze - Zozulya
Rezerve: Vartsaba, Svatok, Fedetskiy, Kankava, Shakhov, Blyznychenko, Seleznyov

Pandurii (4-2-3-1): Mingote - Pleaşcă, Christou, Rada, Momcilovic - Breeveld, Cristea - Buleică, Eric, Ciucur - Adrovic
Rezerve: Stanca, Sipo, Piţian, Dănăricu, Distefano, Paulinho, Dos Santos

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor