Bourceanu criticat de oficialii stelişti pentru sinceritate: ”Unde te duci tu, Hannibal? ”

Alexandru Bourceanu, 17 septembrie 2013. (Lars Baron / Bongarts / Getty Images)
P. P.
28.11.2013

”Unde te duci tu, Hannibal”, spunea un oficial stelist privind declaraţiile lui Bourceanu la finalul meciului cu Schalke de marţi, din Liga Campionilor, încheiat cu scorul de 0-0.

În ultima sa declaraţie, Bourceanu susţinea că ăsta va fi ultimul său joc în Liga Campionilor, declaraţie care a iscat mai multe critici din partea oficialilor stelişti, deoarece ”pun o presiune mai mare asupra negocierilor pe care le vom avea şi nu e corect”.

„Ar trebui să fie mai atent la ce declară. La finalul acestor meciuri vom discuta cu el despre prelungirea contractului. Prin aceste afirmaţii pune o presiune şi mai mare asupra negocierilor pe care le vom avea şi nu e corect. Poate va rămâne la Steaua, nu? Până acum nu ne-a anunţat că s-a înţeles cu altă echipă. Noi vrem să-i dăm drumul în această iarnă şi să luăm şi bani pe el. ”, declara unul din oficialii din Ghencea care apoi l-a ironizat subtil prin sintagma ”Unde te duci tu, Hannibal?”, o parodiere subtilă a declaraţiilor acestuia.

În urmă cu două săptămâni, oficialii lui Fiorentina susţineau că îl vor cumpăra pe Bourceanu în această iarnă dacă pretenţiile financiare ale clubului roş-albastru nu vor fi îndeplinite.

Impresarul Giovani Becali nu a ezitat nici el să taxeze declaraţiile lui Bourceanu, care este de părere că ”Bourceanu se retrogradează singur atunci când spune că nu va mai juca niciodată la o echipă din Liga Campionilor. La vârsta lui trebuie să îşi propună acest lucru. Înseamnă că îşi cunoaşte limitele şi ni le spune şi nouă”.

Stilul de joc al lui Bourceanu este asemănător cu atitudinea generalului roman din filmul Gladiatorul, cu care fotbalistul s-a comparat la ultimul interviu cu revista oficială a Champions League.

”Am fost impresionat de forţa de luptă a generalului Hannibal, de puterea sa. Era ambiţios şi nu era fricos. Încerc să fiu la fel ca el atunci când intru pe teren”, a menţionat căpitanul stelist.

În acest moment Bourceanu este pe lista de transferuri a mai multor echipe puternice din fotbalul occidental fiind de asemenea şi în vizorul cluburilor bănoase din Arabia Saudită.

O declaraţie contrară venea de la managerul stelist Meme Stoica, planul acestuia fiind de a-l păstra pe fotbalist până în vara anului viitor şi că se încearcă prelungirea contractului cu el.

”Nu este transferabil Bourceanu, el este sub contract cu Steaua până în vara anului viitor şi se va discuta cu el prelungirea contractului”, a precizat Meme la digisport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor