Decizie definitivă: Becali,trei ani şi şase luni după gratii

Parlamentul României, În imagine Gigi Becali (Epoch Times România)
Flori Mladin
26.11.2013

Gigi Becali va rămâne după gratii trei ani şi şase luni. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins definitiv recursurile pe care le-au făcut atât finanţatorul echipei de fotbal Steaua, cât şi procurorii anticorupţie, potrivit adevărul.ro.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis definitiv ca Gigi Becali să rămână după gratii trei ani şi şase luni.

Gigi Becali a fost condamnat în 3 dosare - dosarul cu privire la sechestrarea de persoane, dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale şi dosarul Valiza - primind pedeapsa cumulată de 3 ani şi şase luni.

Curtea de Apel a dezbătut marţi recursul în cazul contopirii pedepselor primite de Gigi Becali în dosarele "Valiza", cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi cel privind sechestrarea a trei hoţi care îi furaseră o maşină.

Anterior, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca la cei trei ani de închisoare cu executare să se mai adauge un spor de şase luni.

Procurorul de şedinţă a cerut ca Becali să primească un spor mai mare, adică un an de închisoare, iar Gigi Becali a solicitat contopirea pedepselor, însă cu suspendare.

Gigi Becali s-a plânS de condiţiile proaste în care a fost transportat de la Penitenciarul Poarta Albă la un penitenciar din Capitală şi apoi la Curtea de Apel Bucureşti.

"Există o 'cursă' care pleacă din toate puşcăriile. Durează şapte-opt ore până ajunge de la Poarta Albă la Rahova şi Jilava. Deoarece eu trebuie să fiu 'protejat', stau într-o cuşetă de un metru pătrat ca să nu iau legătura cu ceilalţi deţinuţi. Eu am stat, că am cântat rugăciuni. Deci îmi este foarte greu", a afirmat Gigi Becali în sala de judecată.

Becali crede că a fost destul de pedepsit pentru că a stat deja şapte luni în închisoare, cerându-le judecătorilor sa îl elibereze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor