Steaua eliminată din cursă. Bourceanu părăseşte echipa

Alexandru Bourceanu de la Steaua Bucureşti în meciul cu Schalke (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
27.11.2013

Steaua a pierdut ultima şansă să meargă la primăvara europeană, scorul partidei Steaua - Schalke fiind 0-0.

Alexandru Bourceanu şi-a anunţat posibila plecare din Ghencea: "Ar putea fi ultimul meu meci în Champions League", a spus căpitanul Stelei, care se compară în revista UCL cu generalul cartaginez Hannibal.

"Fiind un jucător scund, am sub 1.80, am fost marginalizat. Toate frustrările pe care le-am acumulat în ani m-au ajutat şi mi-au dat ambiţia de a continua", a fost reacţia mijlocaşului Stelei pentru cei de la revista UCL.

Revista oficială a Ligii Campionilor îl consideră pe Bourceanu printre cei şase oameni care au cea mai mare influenţă în jocul echipelor lor. Ceilalţi jucători selectaţi sunt Simion Rolfes de la Bayern Leverkusen, James Holland de la Austria Viena, Gabi de la Atletico Madrid, Claudemir de la FC Copenhaga şi Steven Defour de la FC Porto.

Bourceanu a avut ca model un celebru general cartaginez care a trăit înaintea erei noastre. Hannibal a fost unul dintre cei mai mari comandanţi militari, un strateg desăvârşit.

"Am fost impresionat de forţa de luptă a generalului Hannibal, de puterea sa. Era ambiţios şi nu era fricos. Eu încerc să fiu pe teren la fel ca el" a mai spus Bourceanu.

"După ani de zile în care a jucat în ligile secunde din România, jucătorul de 28 ani a ajuns la Steaua unde este şi căpitanul echipei. Acesta a înscris primul său gol pentru Steaua în cupele europene, în meciul cu Vardar Skopje, din preliminariile Ligii", notează redactorii UEFA Champions League Magazine.

Alexandru Bourceanu a atras atenţia şi antrenorilor de peste graniţă, şi anume de la Fiorentina, Dinamo Moscova, Koln sau Stuttgart.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor