Paleologu: Sigur că şi tatăl meu a avut o locuinţă gratuită pe vremea comunismului, la Jilava. Avea un loc de muncă la colonia Salcia

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a vorbit, într-un material Digi24, despre ororile prin care a trecut tatăl său pe vremea dictaturii comuniste.
Theodor Paleologu este fiul scriitorului, diplomatului şi deţinutului politic Alexandru Paleologu, arestat în 1959 în celebrul lot care viza intelectualii. Chiar şi după eliberare, telefoanele familiei Paleologu erau ascultate, iar discuţiile din casă atent formulate.
"Sigur că şi tatăl meu a avut o locuinţă gratuită pe vremea comunismului, când a fost băgat la închisoare: era o locuinţă gratuită la Jilava, avea un loc de muncă la colonia de muncă Salcia, la Luciu Giurgeni, sigur. Întrebaţi-i pe cei cărora li s-au demolat casele, întrebaţi-i pe cei care şi-au pierdut membrii din familie. Întrebaţi oamenii care au stat ca copii orfani în orfelinatele groazei, să întrebăm milioanele de oameni care au fost schilodiţi de comunism.
Oricând se poate produce un cutremur, iar edificiul democraţiei româneşti e construit pe nisip.
Dacă noi credem că Ceauşescu era grozav, că Antonescu era grozav, că Codreanu era grozav, dacă votăm pentru Georgescu şi Simion, atunci de ce să aibă vreo responsabilitate faţă de noi liderii din America, Franţa sau Germania?
Avem o clasă politică mizerabilă, avem tot felul de racile în societatea noastră, dar chiar cu toate aceste păcate pe care le văd şi le denunţ, este infinit mai puţin rău decât o dictatură", a declarat Theodor Paleologu.