Palatul Victoria începe să ia apă. Premierul Ponta, părăsit de doi consilieri

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

În ziua în care premierul Victor Ponta, recent pus sub urmărire penală în dosarul Şova, a participat la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, unde a fost fotografiat în spatele preşedintelui rus Vladimir Putin, consilierul său pe comunicare externă, Radu Magdin, şi-a anunţat demisia din funcţie.

La scurt timp după, un alt consilier al premierului i-a urmat exemplul, semnalul său fiind chiar mai îngrijorător pentru tabăra Ponta, datorită greutăţii sale.

Ambii, diplomaţi fiind, i-au mulţumit lui Victor Ponta pentru oportunitatea oferită, şi nu au suflat o vorbă despre problemele penale ale tânărului premier social-democrat, sau despre vizita sa controversată la Baku.

"Aş vrea să-i mulţumesc prim-ministrului român pentru încrederea sa pe parcursul celor mai interesante şase luni din viaţa mea. A fost o experienţă extraordinară şi provocatoare să fiu consultant onorific pe comunicare externă", a precizat Radu Magdin, adăugând că demisia vine ca urmare a implicării sale într-un nou proiect internaţional pe care îl are în paralel cu proiecte de consultanţă aflate în derulare.

Un alt consilier al premierului Ponta, Corneliu Vişoianu, fost nr. 2 în Marea Lojă Naţională a României, potrivit flux24.ro, şi-a anunţat demisia miercuri seară, tot pe contul său de Facebook.

"Scriu acest mesaj pentru a consemna şi public decizia de a-mi înceta activitatea de consilier al Primului Ministru al României. Îi sunt recunoscător pentru şansa oferită şi pentru cei aproape 3 ani de colaborare. Mulţumesc întregii echipe din care am făcut parte şi am convingerea că vor mai exista oportunităţi de a lucra împreună.

Am luat această decizie acum câteva luni, din dorinţa de a reveni în mediul asociativ în care sunt prezent de 25 de ani şi cu speranţa că timpurile pe care le trăim sunt timpuri bune pentru construcţii noi şi transparente", scrie Corneliu Vişoianu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne