Palatul Primăverii, pe lista imobilelor ce vor fi vândute de RA-APPS

Un portret al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Loredana Diacu
25.04.2014

Palatul Primăverii, reşedinţa lui Nicolae Ceauşescu în perioada în care acesta a fost preşedinte al României a fost scos din baza de protocol, urmând să fie oferit spre vânzare de către RA-APPS.

Printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern, luxoasa reşedinţă a fostului dictator a fost inclusă pe lista imobilelor RA-APPS aflate în domeniul privat al statului şi propuse în vederea vânzării.

Conform Mediafax, Guvernul a decis vânzarea imobilului deoarece acesta nu mai este folosit decât de 3-4 delegaţii oficiale pe an, iar costul unei eventuale chirii ar fi foarte mare.

Serviciul Român de Informaţii va primi în administrare Hotelul Maria din Băile Olăneşti, construit de către RA-APPS în 2008.

Palatul Primăverii

Imediat după Revoluţie, românii, trăiţi în beznă, foamete şi sărăcie au putut urmări pe micile ecrane imagini din luxoasa locuinţă a Tovarăşului şi a consoartei sale. Robinetele aurite din baia dictatorului i-au făcut pe oameni să icnească de uimire şi indignare la vederea opulenţei în care trăiau cei doi lideri comunişti într-o perioadă în care românii trăiau foare rău.

Palatul a fost construit în anii 64-65, sub atenta supraveghere a lui Nicolae Ceauşescu. Plecat dintr-un bordei din Scorniceşti, dictatorul, ajuns stâpân peste un stat, nu s-a zgârcit la luxul personal.

La subsolul vilei dictatorii şi-au construit o piscină de cel puţin 10 metri şi o adâncime de 2 metri, solar, saună etc. iar la etajul casei - o seră cu plante exotice.

În prezent, în locuinţă sunt găzduiţi lideri politici străini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor