Ovidiu Raeţchi: Românii din diaspora consideră revoltătoare insulta şefului Senatului

Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora. (Ovidiu Raetchi)

Ovidiu Raeţchi, purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, a declarat vineri că liberalii au primit nenumărate mesaje de peste hotare, de la românii care au aflat de declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa lor şi au considerat revoltătoare insulta şefului Senatului, care a afirmat că românii din străinătate şi-ar vinde votul pe un mic şi-o bere.

„Românii din Diaspora cred că afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu potrivit căruia cei din străinătate sunt capabili să îşi vândă «votul pe un mic şi o bere» este revoltătoare şi se adaugă la lungul şir de motive pentru care acesta trebuie să demisioneze din funcţia de şef al Senatului. Nu înţelegem de unde a tras concluzia domnul Tăriceanu că un vot în Diaspora poate fi vândut în mai mare măsură decât unul în Teleorman – şi de ce votul prin corespondenţă e mai tranzacţionabil decât cel clasic. Jignirea fără precedent a preşedintelui Senatului ascunde, de fapt, dispreţul pe care majoritatea condusă de Victor Ponta o are faţă de românii din Diaspora, care, la alegerile din noiembrie 2014 l-au preferat în proporţie de peste 85% pe Klaus Iohannis. Afirmaţia lui Tăriceanu se înscrie în logica PSD după alegerile prezidenţiale şi anume aceea de a găsi tertipuri pentru a bloca, cu orice preţ, votul Diasporei şi la alegerile parlamentare din 2016. În urmă cu câteva zile, Ponta pretindea, în mod eronat, că votul electronic este singura soluţie pentru votul românilor din Diaspora, pentru ca ulterior să fie contrazis de Sorin Grindeanu, ministrul Comunicaţiilor, care îi spunea că nu există bani la buget pentru acest proiect. Sunt atât de decişi să nu lase Diaspora să voteze încât se încurcă în explicaţii”. afrima Ovidiu Raeţchi, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Ovidiu Raeţchi a punctat că PSD trebuie să renunţe la jocurile politice şi să susţină votul prin corespondenţă, pentru care PNL a depus deja la Parlament un proiect legislativ şi i-a adresat premierului Ponta o întrebare simplă: este de acord cu afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu?

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.