"Liberalul roşu şi românii din diaspora" - Traian Băsescu scoate tunurile

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Într-un mesaj intitulat "Liberalul roşu şi românii din diaspora", postat pe contul său de Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu îi adresează o serie de critici dure actualului şef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, reacţie la declaraţiile acestuia referitoare la românii din diaspora.

"Am văzut şi auzit declaraţiile "liberalului roşu" cu referire la mici şi bere sau la vânzarea voturilor pe care ar face-o românii din străinătate. Este evident că nu ştie nimic despre cele 5,2 milioane de români trăitori în afara frontierelor care n-au plecat la muncă de bine ce le era, care au sufletul pîrjolit de dorul de casă şi sunt cetăţeni români. El crede că totul se tranzacţionează, inclusiv sufletul sau dragostea de ţară.

Şi pentru că vorbeşte de cumpărat voturi, o să-i amintesc că, în 2008, cînd a distrus finanţele ţării pentru a cumpăra voturi cu bani publici (ce ironie ca tocmai el să vorbească de cumpărat voturi), ţara a fost salvată chiar de remiterile românilor din diaspora, pe care acum îi desconsideră. Pe 16 noiembrie 2014, românii din diaspora au catalizat votul împotriva imposturii", scrie Traian Băsescu.

Probabil "liberalul roşu" vrea să joace până la capăt partitura scrisă de plagiator, a continuat fostul preşedinte, care consideră că partidele politice au obligaţia să le asigure exercitarea dreptului la vot, altfel, riscă o reacţie imprevizibilă a electoratului în 2016.

"Oare de ce PSD-istii lui Ponta şi PNL-liştii lui Iohannis, cot la cot, în Parlament, au respins legea votului prin corespondenţă iniţiată de Eugen Tomac? O fi un USL deghizat? Pe mine, personal, nu mă mai interesează voturile, dar ţara da, iar românii din diaspora sunt parte din ţară. Lăsaţi-i să voteze", a mai precizat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.