Tăriceanu, protagonistul unui nou episod cu fantome din "Republica Procurorilor"

Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Valorile instituţiilor democratice din România se află pur şi simplu sub asalt, iar prezumţia de nevinovăţie a dispărut în timp ce procurorii vorbesc "cu nonşalanţă de planuri de arestări", a declarat preşdintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul Congresului UDMR de la Cluj.

"Astăzi, în România, asistăm la un asalt asupra valorilor fundamentale ale instituţiilor democratice. Libertatea individuală este, din nou, desconsiderată, vedem oameni care sunt bănuiţi că ar cădea sub incidenţa legii, dar libertatea lor pare, în ochii altora, să nu valoreze prea mult. Prezumţia de nevinovăţie a dispărut, sunt şocat când unii procurori vorbesc cu nonşalanţă de plan de arestări.

Unde suntem? Este regretabil că nu numai fantomele comunismului mai bântuie prin România, dar şi fantomele regimului Băsescu. Privesc cu regret cum unii reprezentanţi tineri ai opoziţiei preiau discursul populist şi demagogic al lui Băsescu, discursul iresponsabil, care vizează distrugerea instituţiilor fundamentale", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Preşedintele PLR a avertizat că modelul al fostului preşedinte Traian Băsescu şi al apropiaţilor săi nu trebuie urmat pentru că electoratul aşteaptă o altfel de politică, o politică de responsabilitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.