Ordonanţa traseiştilor - "o crimă administrativă". Alin Tişe sare la gâtul lui Dragnea

Senatorul Alin Tişe
Senatorul Alin Tişe (facebook.com)

Infama OUG 55, aşa-numita ordonanţă a traseismului, iniţiată de Liviu Dragnea, a provocat migraţia politică a 540 de primari, 171 de consilieri judeţeni şi 4.378 de consilieri locali, majoritatea ajungând în tabăra social-democraţilor cu puţin timp înaintea alegerilor prezidenţiale. Considerând că Dragnea este autorul unei crime administrative, vicepreşedintele PNL, senatorul Alin Tişe, cere demisia acestuia în contextul în care CCR a arătat că respectiva OUG este neconstituţională.

"Ministrul Liviu Dragnea este autorul unei crime administrative. El trebuie să demisioneze. Ministrul Dragnea dovedeşte incompetenţă crasă ori de câte ori promovează un act legislativ care priveşte administraţia publică locală", a precizat Alin Tişe.

Senatorul PNL a evidenţiat că magistraţii Curţii Constituţionale au decretat OUG 55 ca fiind neconstituţională, unele dintre argumente fiind deja subliniate de PNL: nu există urgenţă care să o justifice, nu se poate reglementa prin OUG domeniul administraţiei locale, afectează funcţionarea administraţiei locale.

"OUG 55 nu este altceva decât o crimă administrativă. Este încă o dovadă că ministrul Dragnea a dorit doar o acoperire legală pentru un troc politic şi pentru mita electorală acordată primarilor traseişti. Pentru aceste motive trebuie să demisioneze. PNL va urmări restabilirea stării politico-administrative anterioare emiterii OUG neconstituţionale", a adăugat Alin Tişe.

Amintim că cei doi co-preşedinţii ai noului PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, le-au solicitat, miercuri, social-democraţilor ca, în termen de 15 zile să voteze o lege de respingere a ordonanţei traseismului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne