Orban declară război: Mă voi bate cu toate armele din dotare ca viitorul premier să fie membru PNL

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, promite că se va bate "cu toate armele din dotare" pentru a câştiga războiul negocierilor cu PDL-ul lui Vasile Blaga, luptă care va merge până la numirea viitorului premier din rândul liberalilor, reiese din stenogramele şedinţei Biroului Politic Naţional, în care s-a ales noul preşedinte al partidului.

În discursul său, prin care a încercat să-şi convingă colegii să îl voteze pe el în locul Alinei Gorghiu, Orban le-a precizat acestora că, în ultimele două săptămâni, a văzut în emisiunile de prime-time, în conferinţe de presă, cum apar membri ai PDL care vorbesc în numele PNL, lucru care pe el nu îl face să se simtă confortabil, şi nici nu crede că sarcina marelui PNL poate fi construită astfel.

"PNL are o tradiţie istorică, are un blazon, are nişte valori, nişte principii fundamentale, care trebuie apărate şi apărate aşa cum nu au mai fost apărate până acum, la cel mai înalt nivel al PNL. (...) Va garantez că dacă voi ieşi preşedinte al PNL mă voi bate pentru fiecare preşedinte de filială judeţeană, indiferent dacă este într-un judeţ în care PNL se află mai bine sau mai rău decât fostul PDL să ajungă preşedintele filialei marelui PNL şi mă voi bate cu toate armele din dotare, sacrificând chiar şi interese de imagine sau interese de altă natură. Mă voi bate ca fiecare grup parlamentar să fie condus de un liberal. Mă voi bate ca în spaţiul public cât mai mulţi membri ai fostului PNL să fie aceia care transmit mesajele partidului. Şi mă voi bate, nu în ultimul rând, ca cel care conduce Guvernul României să fie un membru al PNL", a promis Ludovic Orban, potrivit stenogramelor obţinute de stiripesurse.ro.

Vicepreşedintele PDL se declară conştient că declaraţiile sale vor apare în presă, fiind totodată conştient că îşi va strica relaţiile bune pe care le are cu foarte mulţi lideri ai PDL, dar îşi asumă acest lucru pentru că nu va accepta niciodată "ca PNL să fie altceva decât partidul Brătienilor."

"Suntem diferiţi, sigur că ar trebui să facem această forţă politică de dreapta, dar ar trebui să avem mare grijă, noi suntem oameni decenţi, suntem oameni cu bun-simţ, suntem oameni normali şi fireşti care permit democraţia, permit exprimarea publică, care înţeleg diferit disciplina impusă cu forţa, prin înjurături sau prin ameninţări. Disciplina liberală este total diferită de disciplina politică care provine dintr-o cultură organizatorică care nu este specifică PNL", a adăugat acesta.