Obama: Statele Unite vor ”distruge” Statul Islamic

Militant al grupării Statului Islamic.
Militant al grupării Statului Islamic. (Pavel Petre/ Epoch Times)

Statele Unite plănuiesc să distrugă Statul Islamic, până când acesta nu mai reprezintă o forţă în Orientul Mijlociu şi vor căuta dreptate pentru uciderea jurnalistului american Steven Sotloff, a anunţat, miercuri, preşedintele american, Barack Obama.

Distrugerea grupului militant va dura o perioadă mai lungă de timp din cauza unui vid de putere în Siria, a abundenţei de luptători experimentaţi în războiul din Irak, dar şi cauză că Statele Unite trebuie să formeze o coaliţie, inclusiv cu grupurile sunite locale, a explicat Obama.

Statul Islamic a publicat, marţi, un material video care arăta decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff, al doilea ostatic american ucis în câteva săptămâni, ca represalii la atacurile aeriene americane în Irak.

”Linia finală este asta, obiectivul nostru este clar şi acesta este să degradăm şi să distrugem (Statul Islamic) până când nu mai este o ameninţare nu numai la adresa Irakului, ci de asemenea şi la adresa regiunii şi a Statelor Unite”, a declarat Obama.

Oficialii americani şi britanici au examinat materialul video şi au arătat că bărbatul care ar fi comis ambele execuţii are accent britanic.

Statele Unite au reluat atacurile aeriene împotriva poziţiilor Statului Islamic în Irak în august iar Obama a declarat că atacurile aeriene s-au dovedit deja eficiente.

Casa Albă a anunţat, marţi, că va trimite trei oficiali de vârf – secretarul de Stat, John Kerry, secretarul apărării, Chuck Hagel, şi consilierul pentru contra-terorism Lisa Monaco – în Orientul Mijlociu ”pentru a construi un parteneriat mai puternic pe termen scurt” împotriva militanţilor Statului Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe