Oamenii de ştiinţă: consumul de pâine provoacă oboseală cronică

(SERGEI ILNITSKY / AFP / Getty Images)
Margarita Dordjieva
04.02.2013

Oamenii de ştiinţă au demonstrat în repetate rânduri că, de fapt, "suntem ceea ce mâncăm". Studiile recente au constatat că pâinea modernă, comercializată în prezent în magazine nu este folositoare, ci dimpotrivă, este dăunătoare.

Cardiologul american William Davis susţine că consumul de pâine constituie una din cauzele oboselii cronice a omului contemporan, care este tot mai frecvent diagnosticată în ţările dezvoltate. Pâinea poate provoca stări de confuzie şi incapacitate de concentrare.

În ultimul timp, tot mai multe persoane se adresează în clinici şi spitale din întreaga lume, acuzând o lipsă totală de energie şi o incapacitate de a se concentra. În secolul trecut, în SUA, asemenea situaţie nu a fost observată.

Este adevărat că pâinea este aproape indispensabilă dietei noastre cotidiane, utilitatea acesteia fiind cunoscută înca din antichitate. Totuşi, grâul cultivat în zilele noastre este foarte diferit de cel crescut chiar şi cu 40-50 de ani în urmă. Soiurile moderne de grâu conţin proteine modificate genetic, care provoacă nu doar obezitate, ci şi simptome de oboseală cronică şi incapacitate de a face faţă situaţiilor de stres.

Consumul de pâine albă, produse de patiserie etc. determină o lipsă de fibre în organism, iar fără aceste substanţe, creierul nu poate funcţiona normal. Omul consumă pâine în medie de 2-3 ori pe zi şi începe să resimtă o stare de oboseală nejustificată. În plus, în pâinea de azi a apărut o proteină nouă, numită gliadină, care ne creează un sentiment de foame şi dorinţa de a mănânca mai mult.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor