Oameni reali cu puteri ireale

Magneto malaezian în emisiunea "Un pas mai departe" Discovery Channel.
Magneto malaezian în emisiunea "Un pas mai departe" Discovery Channel. ("Un pas mai departe" Discovery Channel)

Îndepărtata Asie nu încetează să ne fascineze prin cultura sa bogată, diferitele fenomene uluitoare şi oamenii săi deosebiţi. Vă prezentăm câteva cazuri documentate de persoane reale care au capacităţi supranormale care - poate - vă vor pune pe gânduri.

1. Sfarmă-piatră

Seken Tolebekov din Kazahstan în vârstă de 83 de ani, poate zdrobi pietre cu mâinile goale. A început să sfărâme pietre de la 24 de ani.

"Cred că am un fel de putere în mâini. Îmbătrânesc, dar mâinile îmi sunt încă puternice. Cred că am primit puteri din Ceruri. Totul a început când eram tânăr. Îmi tot simţeam mâna dreaptă foarte fierbinte, apoi am simţit un chef puternic să zdrobesc o stâncă", a relatat el, potrivit Tengri News, o publicaţie cazacă.

"Uneori, oamenii încearcă să mă imite, dar iese mereu cu răni şi oase rupte pentru ei", a spus el. "Eu nu simt nicio durere, atunci când mâna vine în contact cu pietrele, simt ca şi cum aş strivi nisip".

2. Un magneto malaezian

Liew Thow Lin, un antreprenor pensionat din Malaezia în vârstă de 80 de ani, atrage obiecte metalice ca un magnet. A atras chiar şi o maşină. El a fost prezentat de Discovery Channel în emisiunea "Un pas mai departe" în 2005. Medicii şi cercetătorii i-au examinat corpul pentru a vedea dacă există un câmp magnetic sau dacă pielea lui e diferită în vreun fel.

N-au descoperit niciun câmp magnetic în jurul corpului său, dar obiectele metalice de dimensiuni mari se lipesc rapid de el. Cercetătorii nu au descoperit nimic neobişnuit, cazul rămâne un mister. Mai ciudat, fii şi nepoţii săi au aceeaşi capacitate.

3. Omul care nu doarme

Ngoc Thai din raionul Que Son provincia Quang Nam, Vietnam, nu a dormit de mai mult de 30 de ani. Bărbatul de 60 de ani, a încercat medicamente, remedii populare, chiar să se îmbete rangă, dar nu a reuşit să adoarmă. Medicii l-au declarat sănătos tun, iar el nu prea pare afectat de insomnie. Duce o viaţă mai productivă decât oricine pentru că are 24 de ore la dispoziţie tot timpul.

În 2006, Ngoc a declarat pentru Thanh Nien News: "nu ştiu dacă insomnia a avut vreun impact asupra sănătăţii mele sau nu, dar sunt încă sănătos şi pot munci la câmp la fel de bine ca alţii".

4. Batman-ii

Se cunosc cel puţin două cazuri de oameni orbi care au folosit eco-locaţia pentru a se orienta cu mare precizie în spaţiu, aşa cum fac liliecii sau delfinii.

Daniel Kish şi-a pierdut vederea când era bebeluş. El a început să producă pleoscăieli cu limba, şi acum, la vârstă de 47 de ani, pleoscăielile îl ajută să se plimbe cu bicicleta prin trafic fără probleme.

Kish a explicat pentru Naţional Geographic, în ediţia din iulie 2013, cum funcţionează eco-locaţia umană: "Fiecare pleoscăit de limbă produce unde sonore. Aceste unde reverberează de pe suprafeţele obiectelor din jur şi revin la urechile mele ca nişte ecouri slabe. Creierul procesează ecourile în imagini dinamice. E ca şi cum ai purta o conversaţie cu mediul înconjurător".

Ochii lui Ben Underwood au fost scoşi când acesta avea vârstă de 3 ani, din cauza cancerului. Ben a învăţat şi el a învăţat să folosească eco-locaţia şi a trăit o viaţă relativ normală, putând să meargă cu bicicleta, să facă sport, etc. A murit la vârstă de 15 ani, în 2009.

5. Samuraiul Modern

Isao Machii, cunoscut şi ca Samuraiul Modern, este un maestru de Iaido japonez care deţine unele dintre cele mai uimitoare performanţe.

Încă din tinereţe, Isao s-a specialiat în Shūshinryū Iaijutsu hyōhō, un stil străvechi ce-i permite samuraiului să atingă viteze de reacţie uimitoare. Totuşi, sunt câteva lucruri pe care anii de antrenament nu le-ar fi putut aduce niciodată.

În prezent, acesta deţine câteva recorduri în Guiness World Record pentru măiestria cu care mânuieşte sabia, precum ”cele mai multe tăieturi de sabie”, ”cele mai rapide 1.000 de tăieturi,” sau ”cea mai rapidă minge de tenis (708 km/h) tăiată de sabie.”

Recent, Samuraiul Modern a demonstrat o tehnică fantastică atunci când a reuşit să taie în două proiectilul expediat de un pistol cu aer comprimat de la o distanţă de 21 de metri. Un om normal ar fi reacţionat cu 0,5 secunde mai târziu după sunetul de împuşcătură, însă Machii Isao reuşeşte să taie în două proiectilul pe care mulţi nici nu reuşesc să-l vadă.