O vizuină de iepure conduce la peşterile care, potrivit legendei, ar fi putut aparţine Cavalerilor Templieri (video)

Ceea ce părea a fi o vizuină obişnuită de iepuri într-o fermă din Marea Britanie a dus la descoperirea unui sanctuar subteran care ar fi fost folosit de către adepţii unui ordin religios medieval.

Peşterile din Shropshire, Anglia
Peşterile din Shropshire, Anglia (captură video)

Potrivit unei legende locale, Peşterile din Shropshire (situate în vestul Angliei), ar fi fost folosite de către Cavalerii Templieri din secolul al XVII-lea. Structura, situată la mai puţin de un metru adâncime, pare să fie intactă.

Scopul iniţial al acestui loc este un mister, dar Historic England, o agenţie însărcinată cu conservarea siturilor istorice engleze, l-a descris ca "peşteri". Agenţia consideră că aceste site-uri au fost construite, probabil, în secolul al XVIII-lea sau la începutul secolului XIX, sute de ani după ce Ordinul Templierilor s-a dizolvat.

Potrivit Historic England, se pare că peşterile ar fi fost folosite pentru a realiza "ritualuri" pentru vizitatori.

Fotograful englez Michael Scott, din Birmingham, care s-a deplasat în zonă să facă fotografii, după ce a văzut un videoclip al peşterilor pe internet, relatează: "Am mers printr-o păşune pentru a ajunge în acest loc, dar dacă nu ştii că este acolo treci cu uşurinţă pe lângă el, fără să-ţi dai seama", a afirmat acesta.

"Având în vedere de cât timp se află acolo, site-ul este într-o stare minunată, este ca un templu subteran." Site-ul are o reţea de coridoare şi arcadele sunt din gresie. Există, de asemenea, o fântână.

Scott a relatat că peşterile nu sunt înalte şi că persoanele care măsoară 1,8 metri înălţime trebuie să se aplece pentru a intra în interior. Unele camere sunt atât de mici încât cei care vor să le exploreze trebuie să intre în genunchi.

"A trebuit să mă târăsc pentru a intra în interior, dar înăuntru era o linişte absolută. Am văzut câţiva păianjeni, dar nimic mai mult. Cum afară ploua, panta pentru a ajunge la peşteră era plină de noroi, dar înăuntru era totul uscat", a adăugat el.

Peşterile ar fi fost închise în 2012, pentru a fi protejate împotriva vandalilor. Zvonul unei posibile legături între peşteri şi templieri pare totuşi puţin probabil, potrivit istoricilor.

Mai multe informaţii: Hot News , Mirror