O tranzitie mai lunga decat veacul. Romania dupa Ceausescu” de Vladimir Tismaneanu si Mircea Mihaies

Epoch Times România
28.06.2011
Miercuri, 29 iunie 2011, incepand cu ora 14.45, Editura Curtea Veche, Institutul de Studii Populare si Fundatia Konrad Adenauer va invita sa luati parte la dezbaterea in jurul volumului „O tranzitie mai lunga decat veacul. Romania dupa 20 de ani” de Vladimir Tismaneanu si Mircea Mihaies.

Evenimentul va avea loc la sediul Institutului de Studii Populare (Str. Alecu Russo nr. 13-19, ap.3, sector 2, Bucuresti).

Discutia va fi moderata de Valeriu Stoica si ii va aduce in fata publicului pe Vladimir Tismaneanu, Mircea Mihaies, Horia-Roman Patapievici, Grigore Arsene si Catalin Avramescu.

Dezbaterea doreste sa aduca in atentie cateva dintre cele mai importante aspecte ale tranzitiei romanesti. Volumul „O tranzitie mai lunga decat veacul. Romania dupa Ceausescu” consemneaza aspecte “vitale pentru destinul culturii politice democratice din Romania si din Europa de Est” (Vladimir Tismaneanu) si devine o pledoarie pentru o societate care sa invete din greselile trecutului.

"Fata de toate prostiile care s-au debitat in ultimii ani despre intelectualii publici, acest volum ar trebui sa fie o punere in garda si un antidot: punere in garda impotriva falsitatii acuzatiilor, antidot la reaua-credinta prin care au devenit plauzibile. Oamenii care vorbesc in aceasta carte sunt orice, numai niste minti supuse, nu.(...) Percutanta carte scrisa de Vladimir Tismaneanu si Mircea Mihaies la doua maini este martorul de neocolit al modului in care societatea romaneasca a asteptat, timp de douazeci de ani, sa oboseasca nedreptatea: a firii si a netrebniciilor proprii”. (Horia-Roman Patapievici)

Vladimir Tismaneanu este profesor de Stiinte Politice la Universitatea Maryland, directorul Centrului de Studii Post-Comuniste al acestei universitati, presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Este autorul a numeroase carti, printre care Arheologia terorii, Irepetabilul trecut, Naufragiul Utopiei, Stalinism pentru eternitate: O istorie politica a comunismului romanesc, Anatomia resentimentului. In anul 2006, a fost presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

Mircea Mihaies este profesor de studii americane si britanice la Universitatea de Vest din Timisoara, redactor-sef al revistei Orizont si vicespresedinte al Institutului Cultural Roman. Dintre volume publicate, amintim De veghe in oglinda (1989), Masca de fiere (2000), Atlanticul imaginar (2002), Scutul lui Perseu (2003), Viata, patimile si cantecele lui Leonard Cohen (2005), Metafizica detectivului Marlowe (2008), Despre doliu. Un an din viata lui Leon W. (2009).

Volumul „O tranzitie mai lunga decat veacul. Romania dupa 20 de ani” a fost lansat pe 15 iunie. Cartea este disponibila cu pretul de 59 lei in librarii si cu pretul de 50 lei pe site-ul curteaveche.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor