O piaţă din centrul Capitalei va fi denumită după Regele Mihai I al României

Regele Mihai
Regele Mihai (Epoch Times România)

Primăria Generală a Capitalei intenţionează să denumească o piaţă din centrul Bucureştiului după după Regele Mihai I al României, situată la intersecţia străzii Ion Mincu cu şoseaua Kiseleff, notează b365.ro. Propunerea va fi votată vineri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMP).

“Personalitatea Majestăţii Sale, Regele Mihai I, reprezintă un model demn de urmat pentru întregul popor român şi pentru că viaţa şi activitatea Majestăţii Sale merită întreaga consideraţie a românilor, Municipiul Bucureşti va demara execuţia lucrărilor de amenajare trotuare şi carosabil a spaţiului public situat în intersecţia Străzii Ion Mincu cu şoseaua Kiseleff, care urmează să poarte numele de «Piaţa Regelui», fiind dedicată recunoaşterii personalităţii Majestăţii Sale Regele Mihai I. Perimetrul mai sus menţionat este ales pentru ca această piaţetă se află în imediata apropiere a casei în care Majestatea sa Regele a copilărit alături de mama sa, Regina Elena. Iniţiativa a fost acceptată cu căldură de reprezentanţii Casei Majestăţii Sale Regelui considerând gestul nu ca pe o recompensă personală ci ca pe un omagiu adus istoriei acestui oraş care a înflorit sub domnia Regilor şi Reginelor României", relevă Expunerea de Motive prezentată de Primăria Municipiului Bucureşti.

Data inaugurării piaţetei a fost stabilită la 25 octombrie, atunci când Majestatea Sa Regele Mihai I va aniversa 91 de ani.

Între anii 1926 şi 1930 regele a locuit în Palatul Kiseleff, care ulterior a fost transformat în sediul ING Bank. Majestatea Sa Regele Mihai I şi-a petrecut o bună parte a copilăriei în acest loc, alături de Regina-Mamă a României, Elena. Palatul a fost o casă boierească ce a aparţinut familiei Candiano Popescu şi care a fost apoi cumpărată de regele Carol al II-lea în 1910. În urma modificărilor aduse casei, aceasta a devenit palat în stil neoromânesc.