O nouă petiţie globală cere lumii libere să acţioneze împotriva jafului de organe din China comunistă

Medici chinezi cu cutii de transport organe, Provincia Henan, 16 august 2012   (Foto: Screenshot Sohu.com – Epoch Times Germania)
Frank Fang
30.08.2024

Grupuri pentru drepturile omului cer ţărilor membre ale G7 şi altora să ia măsuri împotriva crimelor de recoltare forţată de organe comise de regimul comunist chinez, în special împotriva practicanţilor Falun Gong.

Organizaţia Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH), cu sediul în Washington, şi Coaliţia Internaţională pentru Incetarea Abuzului Transplanturilor în China (ETAC) au lansat o petiţie globală menită să spargă „marele zid al tăcerii construit de Partidul Comunist Chinez în jurul atrocităţilor” legate de recoltarea forţată de organe, potrivit unei declaraţii emise luna trecută.

Citiți și "Era în viaţă": Un chirurg chinez povesteşte cum au fost extrase organe într-o dubă

„După mai bine de două decenii de genocid lent, în care practicanţi Falun Gong au fost ucişi pentru organele lor, ne confruntăm cu o problemă urgentă de conştiinţă: vom rămâne tăcuţi devenind astfel complici ai regimului de la Beijing, sau vom avea curajul să ne ridicăm şi să afirmăm fără echivoc că nicio persoană nu ar trebui să fie ucisă pentru organele sale şi că niciun stat, inclusiv China, nu ar trebui să fie scutit de responsabilitate pentru o asemenea crimă împotriva umanităţii?

Citiți și Dr. Jacob Lavee, preşedintele Societăţii de Transplant israeliene: "chirurgii chinezi ucid oameni pentru organe" (video)

Pentru ca demnitatea umană să prevaleze în această lume, trebuie să oprim acum recoltarea forţată de organe”, a declarat directorul executiv al DAFOH, Dr. Torsten Trey.

Context

Acuzaţiile privind recoltarea forţată de organe de la practicanţi Falun Gong în viaţă, deţinuţi în lagăre de concentrare, au apărut pentru prima dată în 2006, la şapte ani după ce Partidul Comunist Chinez a lansat o campanie naţională pentru eradicarea mişcării spirituale, de teamă că popularitatea practicii ar ameninţa regimul său autoritar.

Falun Gong a aparut in China în 1992. Practica spirituală include exerciţii lente, meditative şi propune o viaţă pe baza principiilor adevăr, compasiune şi toleranţă. Potrivit estimărilor oficiale, cel puţin 70 de milioane de persoane au adoptat această practică până în 1999.

Potrivit Centrului de Informare Falun Dafa, campania de eradicare pornită de Partidul Comunist Chinez continuă şi acum, milioane de persoane fiind aruncate în închisori, lagăre de muncă şi alte facilităţi, sute de mii fiind torturate în timpul detenţiei, iar un număr incalculabil fiind ucise.

Citiți și Misiţii de organe ai Chinei. Cum funcţionează industria de transplanturi de organe a Chinei comuniste

Pe fondul acuzaţiilor privind furtul de organe de la deţinuţi, din 2015, Beijingul a susţinut că procură organe numai de la donatori voluntari, însă anchetatorii au respins această afirmaţie. Un studiu din 2019, publicat în revista ştiinţifică BMC Medical Ethics, a găsit dovezi convingătoare că regimul chinez a falsificat datele privind donarea de organe.

Tot în 2019, un tribunal cu sediul la Londra, a concluzionat că regimul a recoltat forţat organe de la prizonieri de conştiinţă, ani de zile, „la o scară substanţială”, practicanţii Falun Gong fiind principala sursă de organe.

Partidul Comunist Chinez şi-a exercitat puterea economică şi diplomatică pentru a împiedica oamenii să vorbească despre recoltarea forţată de organe. Într-un interviu acordat anul trecut pentru NTD, o publicaţie media asociată The Epoch Times, Dr. Trey a declarat că Partidul Comunist Chinez a iniţiat o „reţea sofisticată de influenţă” pentru a împiedica informaţiile legate de aceste crime să ajungă la public.

Citiți și "Mortul era viu" - chirurg chinez evocă istorii de groază din industria extragerii forţate de organe a Chinei [film documentar]

În afară de G7, petiţia solicită şi Argentinei, Australiei, Indiei, Israelului, Mexicului, Coreei de Sud şi Taiwanului să ia măsuri pentru a aborda această problemă.

Guvernele ar trebui „să emită o declaraţie comună de condamnare a practicii [Republicii Populare Chineze] de recoltare forţată de organe, solicitând încetarea imediată a acesteia şi punerea în aplicare a unui plan de acţiune interguvernamental”, se arată în petiţie.

Planul de acţiune ar trebui să includă măsuri de protecţie a cetăţenilor împotriva transplanturilor în China, să interzică orice schimb de experienţă legat de transplanturi cu această ţară şi să iniţieze audieri parlamentare anuale, potrivit petiţiei.

În plus, petiţia solicită demararea unor „investigaţii pentru a stabili răspunderea pentru orice acte contrare dispoziţiilor Convenţiei privind genocidul comise împotriva practicanţilor Falun Gong, uigurilor şi altor persoane din RPC”.

Citiți și Patru inimi primite în zece zile. Industria jafului de organe al Chinei comuniste merge înainte

„Lumea trebuie să înceteze să mai închidă ochii la crimele împotriva umanităţii care au loc în China. Prizonieri de conştiinţă nevinovaţi au fost şi continuă să fie ucişi pentru ca organele lor să fie utilizate pentru transplant. G7 are şansa de a da dovadă de leadership în această problemă; îi îndemn să acţioneze”, a declarat Wendy Rogers, distins profesor la Universitatea Macquarie din Australia şi preşedinte al Consiliului Consultativ Internaţional al ETAC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor