O mamă tânără obeză slăbeşte 79 kg pentru fiica ei. Cum arată după transformare

Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)
Louise Chambers
15.08.2023

O mamă singură, care a luptat cu obezitatea încă din copilărie, şi-a schimbat complet stilul de viaţă nesănătos pentru a fi o mamă mai bună pentru fiica sa de 4 ani. Ea vorbeşte şi despre eforturile ei de a trăi în noua ipostază, după ce a pierdut masiv 79,3 kilograme.

Kimberly Nestorick, în vârstă de 27 de ani, din nord-estul statului Pennsylvania, este vânzătoare într-un magazin de vânzări cu amănuntul, o persoană creativă, care are o fiică. O mamă singură, care a luptat cu obezitatea încă din copilărie, şi-a schimbat complet stilul de viaţă nesănătos pentru a fi o mamă mai bună pentru fiica sa, Everly, în vârstă de 4 ani. După mai multe încercări nereuşite de a pierde în greutate, ea a optat pentru o intervenţie chirurgicală de micşorare a stomacului în 2016 şi a slăbit peste 45 de kilograme în decursul unui an. Apoi a rămas însărcinată şi a pus înapoi toate kilogramele pierdute şi chiar câteva în plus.

"Eu cred că această creştere rapidă în greutate a fost rezultatul mai multor lucruri", a spus Nestorick pentru The Epoch Times. "Eram într-o relaţie nesănătoasă care mă epuiza mental, eram atât de concentrată să am grijă de ceilalţi, încât nu am mai avut deloc grijă de mine, apoi a venit pandemia şi lockdown-ul."

Kimberly Nestorick înainte şi după ce a slăbit. (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)
Kimberly Nestorick înainte şi după ce a slăbit. (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)

Kimberly Nestorick spune că a fi mama fiicei sale este "cel mai mare dar". (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)
Kimberly Nestorick spune că a fi mama fiicei sale este "cel mai mare dar". (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)

În cea mai grea perioadă, Kimberly Nestorick nu făcea deloc exerciţii fizice. Stătea acasă cu fiica ei, transmitea conţinut pe Twitch şi comanda mâncare la pachet de cca. trei ori pe zi. Comanda ei preferată consta în cinci bucăţi de pui picant, cartofi prăjiţi, orez, un biscuit şi ceai dulce.

"Dependenţa mea de cafea a contribuit şi ea la aportul meu caloric", a precizat aceasta. "Îmi luam în fiecare zi o cafea mare cu gheaţă sau un latte, cu arome, îndulcitori şi cremă. Caloriile se adunau destul de repede."

Doamna Nestorick nu putea să alerge şi să se joace cu fiica sa mică, cu atât mai puţin să o poarte pe braţe pentru perioade lungi de timp. Ea evita să iasă în public, fiind prea conştientă de aspectul său.

Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)
Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)

Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)
Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)

"În primii trei ani de viaţă ai copilului nici nu voiam să facem fotografii împreună", a spus ea. "Este un mare regret al meu, aşa că dacă pot oferi un sfat cuiva, acela ar fi să apareţi în poze, indiferent de aspectul vostru exterior."

Totul s-a schimbat pe 8 iulie 2021, când doamna Nestorick a acceptat să facă o fotografie cu fiica sa la staţia de tren Jim Thorpe din Pennsylvania, o fotografie realizată de mama ei. Mama ei a postat fotografia pe Facebook.

"Eram atât de jenată, încât i-am cerut să o şteargă", a spus Kimberly. "Nu m-am recunoscut deloc... Acolo am realizat că trebuie să încep să fac nişte schimbări serioase în stilul meu de viaţă, dacă vreau să fiu în viaţă şi să am grijă de fiica mea mică."

Descoperă plăcerea de a găti sănătos

În ziua următoare, ea a înfruntat cântarul. Mama de 1,52 m înălţime cântărea 139,7 kg. "Ştiam că am luat în greutate, dar nu îmi dădeam seama cât de mult", a spus ea.

Imediat a făcut o schimbare majoră, înlocuind mâncărurile gata preparate cu mese gătite acasă şi a descoperit că îi plăcea să gătească. Ea ştia că noul său regim alimentar trebuie să fie realist şi sustenabil, dar "învăţând să îmi hrănesc corpul şi nu mintea" a fost o provocare.

Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)
Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)

Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)
Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)

"Îmi place mâncarea", a spus ea, "Nu am ajuns la 139,7 kg fără să mă bucur de ea. Aşa că a fost dificil pentru mine să învăţ ce are nevoie corpul meu cu adevărat."

Nestorick a lucrat cu un nutriţionist timp de trei luni şi a învăţat să-şi urmărească aportul caloric, un proces "consumator de timp şi enervant", dar prin care a evaluat cu atenţie alimentele pe care le consuma. Ea chiar şi-a schimbat dependenţa de cafea trecând la siropuri fără calorii şi limitând cantitatea de cremă.

"Încă mai învăţ în fiecare zi", a spus ea. "În ceea ce priveşte exerciţiile fizice, fac în principal cardio. Îmi place foarte mult bicicleta eliptică şi simt că are un efect terapeutic. Cresc rezistenţa la nivelul maxim şi mă uit la un serial pe Hulu timp de o oră, astfel îmi fac antrenamentul."

"Am rămas consecventă"

Nestorick a fost susţinută de familie şi prieteni pe parcursul călătoriei sale de pierdere în greutate şi a primit sfaturi de la persoane care postează conţinut online. Ea "nu avea încredere de sine" şi nu şi-a imaginat niciodată că va deveni influenceriţă. A început să-şi împărtăşească povestea după ce a pierdut peste 45 de kilograme.

"Credeam că voi eşua, la fel cum s-a întâmplat în trecut, dar sunt atât de recunoscătoare că nu am făcut-o", a spus ea. "Este o luptă mentală în fiecare zi şi este ceva la care cu siguranţă trebuie să lucrezi pentru a avea succes din punct de vedere fizic."

"Motivaţia vine în valuri şi, sincer, pe parcursul călătoriei mele nu am fost mereu motivată. Dar am rămas consecventă, mi-am reamintit constant de obiectivele mele. Ştiam că singura modalitate de a le atinge era să fiu disciplinată."

Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)
Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)

O mamă sănătoasă

Atunci când a scris acest text, Nestorick cântărea 60 de kilograme. Ea şi-a propus să mai slăbească încă 2-3 kilograme pentru a ajunge la o greutate sănătoasă în raport cu înălţimea sa şi urmează motto-ul "încă o zi", care i-a funcţionat până acum.

"Pot controla doar ziua de azi şi asta am făcut", a spus ea.

Ea face 10.000 de paşi pe zi şi acum este destul de atentă la alegerile alimentare pentru a nu mai fi nevoie să urmărească caloriile. Dar există şi o parte întunecată a pierderii masive în greutate: Kimberly Nestorick are o cantitate mare de piele în exces şi încă simte că este judecată din cauza aspectului ei.

"E ca şi cum încă aş trăi într-o variantă dezumflată a corpului meu de 139,7 kg", a spus ea, "Este dificil să mă trezesc dimineaţa, să mă uit în oglindă şi să văd încă acea fată, după ce am muncit atât de mult timp de doi ani să pierd în greutate. Cred că asta mă împiedică în momentul de faţă să ating greutatea pe care mi-am propus-o."

Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)
Foto: (Prin amabilitatea lui Kimberly Nestorick)

Cu aproximativ 4,5 kilograme de piele în exces doar pe burtă, doamna Nestorick plănuieşte să economisească suficient pentru o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a pielii şi a iniţiat o strângere de fonduri. Ea spune că sute de străini generoşi de pe internet au donat pentru a o ajuta să îşi atingă scopul.

"Cu adevărat, aş alege pielea în exces în detrimentul fostei versiuni a mea, de 139,7 kg. Fosta eu era nesănătoasă, îi era ruşine de cum arăta şi era nefericită", a spus aceasta.

De când a învins obiceiurile nesănătoase din viaţa ei, mama singură este mândră să se numească un părinte sănătos.

"Pot să mă joc cu fiica mea şi să o port fără să transpir excesiv", a spus ea. "Pot urca scările fără să am probleme cu respiraţia. Pot face treburile casnice fără să fiu epuizată. Pot purta haine care îmi plac cu adevărat şi care mi se potrivesc bine."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor