O invazie de lăcuste ameninţă culturile din Madagascar

Lăcuste deasupra Madagascarului
Lăcuste deasupra Madagascarului (Imagine de pe YouTube / The Epoch Times)
Jack Phillips
01.04.2013

O invazie de lăcuste a afectat o mare parte din Madagascar. Invazia de lăcuste ameninţă acum o mare parte din culturile de orez ale ţării, un produs principal pentru Madagascar, unde 80 la sută din persoane trăiesc cu 1 dolar sau mai puţin pe zi.

O invazie intensă de lăcuste a afectat peste jumătate din Madagascar, punând în pericol culturile din naţiunea africană insulară.

O Agenţie pentru Alimente şi Agricultură a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat că lăcustele ar putea creşte posibilitatea unei penurii de alimente.

Agenţia a declarat că Madagascarul are nevoie de mai mult 41 milioane de dolari pentru a face faţă invaziei de lăcuste. Din această sumă, 22 milioane de dolari sunt necesare pentru a efectua o campanie aeriană de pulverizare cu insecticide, iar alte 19 milioane de dolari sunt necesare pentru a aborda dezastrul în următorii ani.

"Ştim din experienţă că această urgie va necesita trei ani de campanii împotriva lăcustelor. Avem nevoie de fonduri pentru a achiziţiona provizii şi pentru a plănui operaţiuni aeriene de supraveghere şi control," a declarat ofiţerul superior şi coordonatorul răspunsului FAO în caz de invazie de lăcuste, Annie Monard, într-un comunicat de la începutul acestei săptămâni.

Roiurile de lăcuste sunt alcătuite din miliarde de insecte care mănâncă plantele.

"Imposibilitatea de a răspunde acum va duce ulterior la cerinţe masive de ajutor alimentar", a declarat directorul Diviziei de urgenţă şi reabilitare a FAO, Dominique Burgeon.

Agenţia a estimat că aproximativ două treimi din Madagascar vor fi afectate de invazie până în luna septembrie, dacă nu se iau măsuri în viitorul imediat.

Lăcustele ameninţă acum circa 60 la sută din culturile de orez din Madagascar, un produs principal pentru ţară, a spus el. Madagascarul este o ţară săracă, mai mult de 80 la sută din populaţie trăind cu mai puţin de 1 dolar pe zi.

Pe măsură ce lăcustele mănâncă culturile, agenţia alimentară a spus că 60 la sută din cele 22 de milioane de oameni care trăiesc pe insulă vor avea de suferit din cauza agravării foametei şi insecurităţii alimentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor