O gură de metrou din Capitală retrocedată unei familii

Bucureştenii ar putea să rămână fără o gură de metrou din Capitală, aceasta fiind retrocedată (?!) unei familii
Metrou pictat cu grafitti (Epoch Times România)
Loredana Diacu
31.01.2015

Bucureştenii ar putea să rămână fără o gură de metrou din Capitală, aceasta fiind retrocedată (?!) unei familii.

Hectare întregi din sectorul 4, inclusiv o grădiniţă şi o gură de metrou, sunt retrocedate ilegal. Fostul primar, Marin Luţu, precum şi cei care au întocmit actele care stau la baza titlului de proprietate şi-au recunoscut greşeala, însă, potrivit b365.ro care citează România TV, judecătorii ignoră declaraţiile lui.

"Primăria sectorului 4 a emis un titlu de proprietate în condiţiile în care era emis deja un titlu anterior, şapte ani mai târziu de la emiterea acestui titlu. Sancţiunea pentru un astfel de act întocmit este nulitatea absolută. Aceşti membri ai comisiei de aplicare a legii 18 au dat declaraţii în cadrul dosarului penal, au recunoscut săvârşirea faptei", a declarat Cristina Anghel, avocat.

Toţi cei implicaţi în emiterea documentelor şi-au recunoscut vina, însă titlul de proprietate a rămas valabil iar gura de metrou Apărătorii Patriei şi o întreagă parcela dintre şoselele Giurgiului şi Apărătorii Patriei ar putea încăpea pe mâna samsarilor imobiliari, acuză persoane care au fost păgubite de retrocedărie lui Luţu.

"Văzând toate măgăriile care se întâmplă în această ţară cu retrocedările în care unii s-au îmbogăţit peste noapte, ca şi acest domn Lăzărescu, care revendică şi gura de metrou, i se cuvine tot Sectorul 4. Instanţele de judecată îl ţin în braţe. Numai în acest titlu de proprietate unde ne aflăm şi noi, revendică două hectare. Şi la Cartea Funciară tot noi suntem proprietari, dar nu putem să ne luăm proprietatea", a declarat Constantin Muraru, păbugit.

Decizia judecătorilor a fost atacată. În cel mult o lună ea ar putea deveni însă definitivă.

Reamintim că aceasta nu este prima situaţie de acest gen în Bucureşti. În 2001, un domn în vârstă de peste 80 de ani, Eduard Ioan Dan Romalo, a cerut să îi fie retrocedate toate terenurile libere din sectorul 3 din Bucureşti. După ce trei ani de zile a fost ignorat cu desăvârşire de autorităţi, în 2004 lui Romalo i-a venit „providenţiala” idee de a îşi ceda drepturile litigioase Mariei Cocoru, o bătrânică renumită de ani de zile pentru faptul că i se retrocedează cam tot ce se poate retroceda în sectorul 3 din Bucureşti. Din acel moment, retrocedările au început să meargă strună.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor