O eroare a expus datele de contact a şase milioane de utilizatori Facebook

O eroare de software în reţeaua socială Facebook a provocat partajarea involuntară a numerelor de telefon şi adreselor de email a şase milioane de utilizatori, a recunoscut Facebook vineri, potrivit AFP.
Pagină de Facebook (Justin Sullivan / Getty Images)
Epoch Times România
22.06.2013

O eroare de software în reţeaua socială Facebook a provocat partajarea involuntară a numerelor de telefon şi adreselor de email a şase milioane de utilizatori, a recunoscut Facebook vineri, potrivit AFP.

Nicio informaţie financiară sau de altă natură nu a fost partajată între conturi şi nu există 'dovezi că această eroare a fost utilizată cu rea intenţie', a precizat compania, adăugând că este 'supărată şi jenată' de această problemă.

Utilizatorii în cauză au fost preveniţi prin email de incident, al cărui impact va fi, probabil, 'minim', potrivit Facebook, deoarece partajarea acestor date a fost făcută doar între utilizatori care erau deja interconectaţi.

Eroarea s-ar putea să se fi produs atunci când un utilizator al reţelei sociale a încercat să salveze o arhivă a activităţii pe contul său de Facebook prin intermediul funcţiei Download Your Information (DYI), a explicat compania.

'Luăm în serios viaţa privată a persoanelor şi facem tot ce putem pentru a (le) proteja informaţiile', indică Facebook, adăugând că 'nicio companie nu poate preveni 100% din erori, chiar şi cu o echipă puternică'.

Eroarea a permis ca 'anumite informaţii de contact ale unei persoane (adresa sa de email sau numărul său de telefon) să devină accesibile unor alte persoane care fie aveau deja unele informaţii de contact ale acesteia, fie conexiuni cu ea', precizează Facebook.

'Am concluzionat că numerele de telefon şi adresele de email a circa şase milioane de utilizatori Facebook au fost partajate', a afirmat acesta.

'Nu avem dovezi că eroarea ar fi fost exploatată cu rea intenţie şi nu am primit plângeri din partea utilizatorilor sau constatat vreun comportament anormal, în această funcţie (DYI) sau pe site', care să sugereze un act rău intenţionat, adaugă reţeaua.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor