Nuntaşi din Yemen ucişi de o dronă pentru terorişti

Yemeniţi trecând pe lângă imaginea unei drone desenate în centrul unui simbol yin-yang, în data de 13 decembrie, zi când un convoi de nuntaşi a fost lovit, din greşeală, de o dronă americană.
Yemeniţi trecând pe lângă imaginea unei drone desenate în centrul unui simbol yin-yang, în data de 13 decembrie, zi când un convoi de nuntaşi a fost lovit, din greşeală, de o dronă americană. (MOHAMMED HUWAIS / AFP / Getty Images)

O dronă americană a ucis un grup de nuntaşi în Yemen, informează autorităţile yemenite. Convoiul de nuntaşi a fost confundat cu un grup cu intenţii teroriste şi atacat de drone.

Oficiali din Yemen au declarat pentru Reuters că nuntaşii au fost confundaţi cu un convoi Al-Qaeda, tragica confuzie ducând la moartea a 15 persoane.

"Un atac aerian şi-a greşit ţinta şi a lovit un convoi de maşini cu nuntaşi, zece persoane au fost ucise imediat iar alte cinci, care au fost rănite, au murit ulterior, în spital", a declarat un oficial yemenit.

Yemenul este ţara unde Al-Qaeda prosperă şi mulţi civili nevinovaţi cad victime ale atacurilor teroriste şi contraofensivelor guvernului sprijinit de americani.

În urmă cu doar o o săptămână, sediul Ministerului Apărării din Yemen a fost ţinta unui atentat terorist, soldat cu un masacru în urma căruia 50 de persoane au murit iar 200 au fost rănite. Atacul a fost revendicat de grupul terorist Ansar al-Sharia, care are legături cu Al-Qaeda.

Una dintre principalele probleme în Yemen este organizarea statalităţii: triburile doresc un stat federal, astfel încât să aibă acces la mai multă putere. Yemen se confruntă cu o situaţie deosebit de haotică, după ce fostul preşedinte Saleh şi-a părăsit postul iar ţara este condusă de un guvern interimar. Ţara trece printr-o criză economică de proporţii, sărăcia a devenit un flagel, în multe cazuri yemeniţii nemaifiind în stare să îşi asigure nici măcar strictul necesar, astfel încât grupurile legate de Al Qaeda sunt în măsură să recruteze mii de miliţieni.

Statele Unite sprijină guvernul de la Sana'a în lupta împotriva terorismului atât din punct de vedere militar, cât şi financiar. În ultimele săptămâni a sporit numărul operaţiunilor specifice efectuate de drone. Nuntaşii din Yemen au fost victime colaterale ale unui război care teoretic, nu avea nici o treabă cu ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe