Nu contează ce ştii, ci pe cine ştii. Povestea unei angajări halucinante

Un candidat care a reuşit performanţa să pice un examen, deşi avea răspunsurile servite în plic, a reuşit să se angajeze la stat din a doua încercare şi acolo a rămas, stabil, pe post.
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
14.04.2017

Incredibile sunt, uneori, căile angajării la stat, pe un post călduţ de funcţionar public. O dovedeşte un dosar DNA, care arată cum a reuşit un cetăţean să ocupe un post la Casa de Pensii Suceava în urma organizării a două concursuri succesive, ambele viciate.

"Pilosul", căruia i-au trebuit două încercări pentru a lua un examen la care ştia deja răspunsurile, a rămas pe post inclusiv după ce DNA a intrat pe fir şi au căzut capete, relatează Adevărul.

Povestea pe scurt

Şefa Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul, i-a oferit unui candidat întrebările şi răspunsurile la un examen scris pentru ocuparea unui post de funcţionar public. Deşi ştia răspunsurile la cele cinci întrebări ale examenului scris, omul a reuşit performanţa să pice totuşi examenul organizat pe data de 9 noiembrie 2016.

Din fericire pentru candidatul pilos, niciunul dintre candidaţi n-a promovat examenul, astfel că CJP Suceava a scos din nou la concurs postul. Pe 18 ianuarie 2017, proba scrisă a fost reluată şi de această dată candidatul agreat de Camelia Chitul a răspuns corect la cele cinci întrebări, după ce fusese informat din nou despre tematica examenului.

În mod paradoxal, chiar dacă procurorii DNA Suceava au demonstrat că respectivul concurs a fost măsluit, persoana care a obţinut funcţia prin fraudă, al cărei nume n-a fost făcut public în cadrul anchetei, continuă să lucreze la CJP Suceava.

De partea sa, fosta şefă a Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul a ajuns la un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Suceava, fiind condamnată la un şi nouă luni de închisoare cu suspendare în dosarul care mai vizează şi alte infracţiuni.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor