Noua Zeelandă, pinguini "arestaţi" de poliţie: au intrat într-un sushi-bar [video]

O "arestare" neobişnuită în Noua Zeelandă: doi pinguini au fost prinşi după ce au intrat într-un restaurant pe roţi.
Pinguini
Pinguini (Print screen YouTube)

Hotărâţi şi pofticioşi, asta se poate afirma despre doi pinguini albaştri ce au intrat într-o rulotă care serveşte sushi în Wellington, capitala Noii Zeelande.

Pinguinii au intrat în aşa numitul ‘food track’, plasat în apropierea gării, la primele ore ale dimineţii, atraşi de mirosul alimentelor gustoase.

Proprietarul a chemat poliţia, care a mers la locul respectiv şi i-a "arestat" pe cei doi pinguini, conducându-i într-un loc din apropiere, pe ţărmul mării. Cu toate acestea, în aceeaşi zi, pinguinii au revenit la locul faptei: cum în trecut îşi aveau cuiburile în apropierea locului în care se afla camionul, era ceva normal ca aceste păsări să se întoarcă mereu în acelaşi loc ... să nu mai vorbim de mirosul ademenitor de peşte proaspăt.

De data aceasta, proprietarul le-a oferit câteva bucăţi de somon proaspăt şi, când s-au apropiat, i-a prins şi i-a închis în nişte cutii. Între timp a chemat Departamentul de Conservare a Animalelor (DOC) să se ocupe de ei.

În declaraţiile făcute publicaţiei RCN, proprietarul rulotei-bar relatează: „Au ieşit de sub mobilă şi am reuşit să prind unul; după aceea a ieşit şi al doilea, în căutarea partenerului, şi l-am prins şi pe el. Nu voiam să fugă şi să-şi provoace leziuni, chiar dacă m-am ales cu câteva ciupituri pe piept”.

Animalele au demonstrat mult curaj (sau inconştienţă!), deoarece pentru a reveni în acelaşi loc de unde au fost ridicate de poliţie, au fost nevoite să traverseze o autostradă cu patru benzi intens circulate. Dar, acest lucru nu i-a oprit să-şi atingă scopul...

Mike Rumble, voluntar DOC, explică faptul că „este o caracteristică naturală a pinguinilor, se întorc mereu unde au avut cuiburi în trecut. Aşa că nu m-a surprins deloc atunci când am primit un apel de la proprietarul barului de sushi spunând ..."s-au întors!"”

Nu este singurul caz care a avut loc în capitala Noii Zeelande. Conform celor relatate de Robert Ashe, un membru al DOC, există mulţi pinguini care rătăcesc prin oraş: „De fapt, sâmbătă seară, când am primit apelul, era un alt pinguin care mergea pe strada Featherston. Poliţia a sosit înaintea noastră şi l-a condus pe ţărmul mării. Am putea vorbi despre mai mult de cinci pinguini în total”. Dar, se pare, că dintre aceştia doar doi au decis să mănânce sushi.