"Noaptea, ca hoţii!" în educaţie. PressOne: CNATDCU a fost scos din evaluarea şcolilor doctorale

Noua putere vrea să scoată CNATDCU şi CNCS din procesul de evaluare a şcolilor doctorale din cadrul universităţilor - unele dintre care s-au dovedit a fi adevărate fabrici de plagiate.
Pavel Nastase
Pavel Nastase (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
11.04.2017

Camera Deputaţilor a votat pe 4 aprilie eliminarea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Certificatelor şi Diplomelor Universitare (CNATDCU) şi a Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) din procesul de evaluare a şcolilor doctorale, dezvăluie pressone.ro.

Această modificare esenţială pentru etica şi standardele din învăţământul superior a putut trece (aproape) neobservată pentru că era ascunsă într-un Raport comun, de 65 de pagini, al Comisiei de învăţământ şi al Comisiei de muncă din Cameră.

Raportul conţine amendamente la un proiect de lege privind aprobarea unei Ordonanţe cu denumire neutră: OUG 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii.

Deputatul PNL Dan Sorin Moldovan spune că amendamentele au fost prezentate "narativ", într-o şedinţă comună a Comisiilor de învăţământ şi de muncă din Cameră, şedinţă la care au participat şi miniştrii de resort, Pavel Năstase, respectiv Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, Moldovan a precizat că modificările cuprinse în Raport nu au fost făcute publice până în noaptea de dinaintea votului, 3/4 aprilie: abia atunci au fost afişate pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor