Nicuşor Dan spune "pas" propunerii PNL
alte articole
În contextul în care PNL şi-a exprimat intenţia de a-i oferi lui Nicuşor Dan, actualmente un competitor redutabil la primăria Capitalei, un loc în Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, Uniunea Salvaţi Bucureştiul, formaţiunea înfiinţată de acesta, cere partidelor politice preocupate de o reală dezvoltare urbanistică a Capitalei să ia măsuri pentru reorganizarea şi schimbarea întregii componenţe a respectivei comisii.
"Problema Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului este una complexă, iar propunerea PNL de adăugare în comisie a unui reprezentant al societăţii civile nu rezolvă situaţia complicată a acesteia, oricât de lăudabilă ar fi preocuparea pentru componenţa şi funcţionarea acestei structuri”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.
Nicuşor Dan care, în calitate de ong-ist a reuşit să stopeze multe abuzuri ale primăriei în materie de urbanism, reaminteşte că acea Comisie Tehnică în care vor să-l numească liberalii a aprobat numeroase documentaţii de urbanism neoportune pentru oraş, multe dintre ele ilegale, între care mall-ul din spatele Palatului Ştirbei, blocul de lângă Ateneul Român, ansamblul de blocuri în grădina din Sos. Kiseleff 45, copie a Grădinilor Versailles.
"Să nu uităm, de asemenea, că mulţi dintre actualii membri ai acestei comisii au « meritul » de a fi elaborat chiar ei o serie de proiecte controversate, supuse aprobării Comisiei din care fac parte. Preşedintele Comisiei, Sorin Gabrea, este autorul unui referat pentru intrarea în legalitate a construcţiei ilegale Cathedral Plaza", comunică USB.
“În aceste condiţii, soluţia pe care o propun este dizolvarea actualei Comisii Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, organizarea de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti a unei dezbateri publice reale asupra regulamentului de funcţionare a acestei comisii şi numirea altor membri în această structură, dar după o prezentare publică a activităţii lor profesionale”, afirmă Nicuşor Dan.
Preşedintele Grupului de iniţiativă al USB mai atrage atenţia că aceste propuneri au fost asumate în vara anului 2008 de toate partidele politice prin „Pactul pentru Bucureşti”, iniţiat de organizaţiile din Platforma pentru Bucureşti, însă au fost încălcate chiar în acelaşi an, prin numirea actualei Comisii Tehnice. Organizaţiile din Platforma pentru Bucureşti au propus inclusiv un proiect de regulament al Comisiei Tehnice, care este în continuare de actualitate.
"Doar în condiţiile dizolvării actualei Comisii Tehnice, votării unui nou regulament al acesteia şi numirii unei noi comisii, în baza principiilor agreate în 2008, organizaţiile societăţii civile sunt dispuse să participe, prin profesionişti", subliniază Nicuşor Dan.