Liberalii îi propun lui Nicuşor Dan un post în Primărie

Candidat la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan este curtat de PNL pentru un loc în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii îi vor propune lui Nicuşor Dan, una din cele mai cunoscute personalităţi ale societăţii civile în Bucureşti şi, mai nou, candidat la Primăria Capitalei, un post de membru al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a oraşului.

"Organizaţia Bucureşti a hotărât, în şedinţa Comitetului Executiv din data de 8 octombrie 2015, ca la următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti consilierii generali ai PNL să iniţieze un Proiect de Hotărâre în care reprezentanţii ONG-urilor de profil din Bucureşti să propună un membru cu drepturi depline al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism.", informează PNL, într-un comunicat remis Epoch Times.

Liberalii mai adaugă că, având în vedere rolul pe care această comisie îl are în dezvoltarea urbanistică a Bucureştiului, un reprezentant al societăţii civile "poate reprezenta un factor de imparţialitate şi poate aduce o viziune nouă în dezvoltarea pe orizontală şi pe verticală a Capitalei."

"Ţinând cont de implicarea până în acest moment în foarte multe proiecte şi acţiuni civice privind dezvoltarea Bucureştiului, Partidul Naţional Liberal lansează pe această cale o propunere publică domnului Nicuşor Dan de a deveni membru, în calitate de reprezentant al societăţii civile, în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism.

"În condiţiile în care celelalte ONG-uri de profil din Bucureşti consideră propunerea noastră ca fiind una potrivită, iar domnul Nicuşor Dan va răspunde pozitiv propunerii noastre, consilierii generali ai PNL vor solicita primarului general interimar introducerea pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a CGMB a unei Hotărâri privind modificarea componenţei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism", se mai precizează în comunicat.

Reamintim că Nicuşor Dan, personaj devenit simbol al luptei împotriva abuzurilor în domeniul urbanismului şi construcţiilor, a anunţat recent că va candida la primăria municipiului Bucureşti.

Nicuşor Dan este preşedinţe al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul iar partidul fondat pentru a-l susţine în cursa pentru Primăria Capitalei se numeşte Uniunea Salvaţi Bucureştiul. Formaţiunea este în curs de a fi înregistrată oficial.

Nu se ştie încă dacă o eventuală intrăre în Comisia Tehnică la propunerea PNL ar prespune ca Nicuşor Dan să renunţe la cursa pentru primărie sau am putea avea surpriza să-l vedem pe listele liberalilor sau... nici una din cele două.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne