Nicuşor Dan: "Le-am spus experţilor Comisiei Europene despre corupţia din administraţia Capitalei"

Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), s-a întâlnit, luni, cu experţii Comisiei Europene veniţi în România în Misiunea de evaluare în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV).
Nicuşor Dan, coferinţă de presă USB, 8 septembrie 2015 (Florin Chirilă)
Loredana Diacu
15.09.2015

Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), s-a întâlnit, luni, cu experţii Comisiei Europene veniţi în România în Misiunea de evaluare în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV).

În cadrul întâlnirii desfăşurate pe fundalul uriaşului scandal creat de arestarea primarului Sorin Oprescu, corupţia din Primăria Capitalei a fost una din temele abordate de Nicuşor Dan, liderul USB aducând în sprijinul afirmaţiilor sale exemple concrete privind haosul şi traficul de influenţă din domeniul urbanismului, se arată într-un comunicat de presă remis de USB Epoch Times.

"Le-am spus experţilor Comisiei Europene despre corupţia din administraţia Capitalei, despre traficul de influenţă şi despre deciziile luate în baza intereselor unor grupări transpartinice. Administraţia nu îşi face treaba, iar situaţia aceasta afectează inclusiv domeniul justiţiei, cetăţenii apelând adesea la instanţe pentru a-şi rezolva probleme care pot fi în mod normal rezolvate la nivel administrativ”, a declarat Nicuşor Dan, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii Comisiei.

Preşedintele Grupului de Iniţiativă al USB susţine că administraţia ar trebui să funcţioneze ca un filtru în relaţia cu cetăţenii: "O administraţie performantă poate ajuta la eficientizarea mecanismelor justiţiei în România”, este de părere Nicuşor Dan, în opinia căruia presiunile făcute în vederea transparentizării administraţiei sunt o cale pentru reducerea fenomenului corupţiei.

Reamintim că liderul USB a anunţat recent un Plan de Curăţenie Generală în Primăriile din Capitală, plan care presupune ca administraţiile locale să facă publice informaţii despre activitatea depusă în ultimii ani şi să-şi auditeze activitatea şi managerii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor