New York Times o face lată din nou: Deripaska neagă cererea de imunitate în dosarul Trump-Rusia

Un articol publicat de New York Times, potrivit căruia Oleg Deripaska a dorit să obţină imunitate deplină în schimbul furnizării unor informaţii legate de presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale americane este “fals şi înşelător”, a declarat omul de afaceri rus.
Miliardarul rus Oleg Deripaska.
Miliardarul rus Oleg Deripaska. (Getty Images)

Miliardarul rus Oleg Deripaska a contestat luni un raport media american care a susţinut că el s-ar fi oferit să depună mărturie înfaţa comisiilor congresionale care investighează presupusa interferare a Rusiei cu alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, în schimbul unei imunităţi totale.

“Povestea lansată de New York Times este aceea că eu aş deţine informaţii despre interferenţa Rusiei cu alegerile americane, dar că nu sunt pregătit să le ofer înainte să mi se garanteze imunitatea. Ambele declaraţii sunt false şi sunt minciuni absolute”, a precizat Deripaska într-o declaraţie.

Deripaska, un magnat rus al aluminiului, a subliniat că “am într-adevăr dovezi – care, bineînţeles, sunt neplăcute pentru unii – care arată exact contrariul poveştii referitoare la interferenţa rusească”.

El a declarat că articolul publicat de New York Times, vineri, citând trei oficiali din Congres anonimi este “adevărat doar în anumite momente, dar în esenţă este fals şi înşelător”.

“Singurul adevăr din acest articol este faptul că doresc cu adevărat să ajut comisiile din Congresul SUA alese pe cale democratică, care acţionează în numele populaţiei americane, să stabilească adevărul”, a adăugat Deripaska.

Organizaţiile media americane şi diverşi oficiali din SUA au acuzat în repetate rânduri că membri ai echipei preşedintelui Donald Trump au avut contacte cu tabăra rusă şi că Moscova a folosit aceste contacte pentru propriile sale interese şi a interferat chiar cu alegerile prezidenţiale americane din 2016. Kremlinul a negat constant aceste acuzaţii, susţinând că nu are nicio intenţie să se amestece în problemele interne ale altor state.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe