Neregulile găsite la RADET, reclamate de Guvern la DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) se vor ocupa de anchetarea neregulilor descoperite recent la RADET Bucureşti, regia care se ocupă de distribuţia energiei termice în Capitală.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
29.03.2013

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) se vor ocupa de anchetarea neregulilor descoperite recent la RADET Bucureşti, regia care se ocupă de distribuţia energiei termice în Capitală. Guvernul va trimite o sesizare la DNA în legătură cu problemele identificate în perioada 2010-2012, când reprezentanţi ai regiei ar fi cheltuit sume din bugete care nu erau aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi au prejudiciat patrimoniul societăţii.

Corpul de Control al Guvernului Ponta a realizat un sumar al problemelor constatate la activitatea RADET şi care a fost trimis la Serviciul Român de Informaţii. La verificarea efectuată de Corpul de Control al premierului Emil Boc, în 2010, nu s-a descoperit nimic suspect.

Directorul general al RADET Bucureşti, Ion Voicu, s-a declarat nevinovat în cazul scandalului legat de atribuirea ilegală a unor contracte, în schimbul unor sume de bani, caz care este cercetat de poliţie care a întocmit un dosar penal. Voicu a precizat că nu a acordat contracte preferenţiale în schimbul şpăgilor şi nu a semnat documente păguboase pentru RADET.

Anchetatorii au percheziţionat locuinţa directorului RADET, conform unor surse, pentru a căuta dovezi legate de acordarea ilegală a unor contracte. Este vorba despre o casă de 210 metri pătraţi aflată în comuna Glina de lângă Capitală.

Zeci de descinderi au avut loc săptămâna trecută în casele directorilor RADET, anchetaţi într-un dosar de fraude în domeniul achiziţiilor publice. Anchetatorii au realizat percheziţii la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, pentru a ridica documente în cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrări de infrastructură plătite dar nerealizate, nefiind începută urmărirea penală pe numele niciunei persoane.

Oamenii legii au ridicat peste o jumătate de milion de euro de la şefii RADET, iar opt directori sunt anchetaţi pentru contracte de sute de mii de euro întocmite prin luare de mită. Şase firme de construcţii sunt acuzate de încheierea de contracte frauduloase cu RADET, acestea fiind CCEI SRL, SICOR SRL, Loxtor Norvegia, WILLO România SRL, Multigama Tech şi Erbaşu SA.

Procurorii şi poliţiştii au efectuat vineri dimineaţă 38 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, la persoane suspectate că au prejudiciat regia în urma acordării ilegale a unor contracte de achiziţii publice

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor