Iată de ce mulţi români tremură de frig: Ce au găsit anchetatorii la percheziţiile de la şefii RADET
alte articole
Zeci de descinderi au avut loc vineri în casele directorilor RADET, anchetaţi într-un dosar de fraude în domeniul achiziţiilor publice.
Anchetatorii au realizat percheziţii la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, pentru a ridica documente în cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrări de infrastructură plătite dar nerealizate, nefiind începută urmărirea penală pe numele niciunei persoane.
Oamenii legii au ridicat peste o jumătate de milion de euro de la şefii RADET, iar opt directori sunt anchetaţi pentru contracte de sute de mii de euro întocmite prin luare de mită.
Mai mult, şase firme de construcţii sunt acuzate de încheierea de contracte frauduloase cu RADET, acestea fiind CCEI SRL, SICOR SRL, Loxtor Norvegia, WILLO România SRL, Multigama Tech şi Erbaşu SA.
Procurorii şi poliţiştii au efectuat vineri dimineaţă 38 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu - la persoane suspectate că au prejudiciat regia în urma acordării ilegale a unor contracte de achiziţii publice
Conform datelor procurorilor, contractele care ar fi fost acordate ilegal erau pentru mai multe lucrări de infrastructură.
Sorin Oprescu, despre scandalul RADET: "Problemele de la RADET sunt vechi de 15 ani"
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declaraţia , vineri, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema fraudelor şi anchetei în plină desfăşurare de la RADET din Bucureşti, că problemele instituţiei “sunt vechi de 15 ani”, notează b365.ro.
Declaraţia edilului-şef al Capitalei vine în contextul realizării unor percheziţii, vineri dimineaţă, care fac parte dintr-o anchetă de amploare demarată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în colaborare cu Serviciul Român de Informaţii (SRI).
Compania RADET este suspectată de săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice.
“În primul rând, salut faptul că organele abilitate acţionează pentru apărarea interesului public. Eu însumi am informat opinia publică, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, autorităţile centrale asupra problemelor grave care se petrec la RADET. Acestea nu au apărut ieri. Sunt vechi şi ne confruntăm cu ele de peste 15 ani”, a declarat Sorin Oprescu.
Primarul general a precizat că preţul mare plătit de bucureşteni pentru apă caldă şi căldură se datorează unui contract nedrept, impus încă de acum 17 ani. Sorin Oprescu a mai menţionat că există pierderi considerabile la RADET, din cauza unei proaste gestiuni şi a posibilelor acte de ilegalitate.
"Încă din decembrie 2011 am adus la cunoştinţa preşedintelui României, primului ministru de la acea vreme, CSAT-ului, SRI-ului şi ministrului Economiei situaţia de la RADET, demersuri pe care le-am continuat până în prezent la toate guvernele. În acest sens, în noiembrie 2012 am solicitat primului ministru o anchetă a Corpului de Control, care este în curs de finalizare", a explicat Oprescu.