Nelu Tătaru: Pensionarul MAI a infectat până acum 30 de persoane, dar numărul lor ar putea creşte

Nelu Tataru (Epoch Times România)
Andrei Popescu
16.03.2020

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, luni, la Digi 24, că pensionarul MAI internat cu coronavirus la Spitalul Dimitrie Gerota şi care a ascuns iniţial că a vizitat Israelul a infectat în total 30 de persoane, dar că numărul celor contaminaţi ar putea creşte.

De asemenea, Tătaru a precizat că unele dintre cele 19 cazuri de infectare diagnosticate astăzi au legătură cu fostul ofiţer MAI.

“O parte dintre ele sunt teste ale celor 2 contacţi – contactul de la Gerota sau contacţii contacţilor”, a explicat secretarul.

Întrebat dacă ştie numărul exact al persoanelor infectate de pensionarul MAI, Nelu Tătaru a afirmat: “În acest moment sunt peste 30 de persoane pe care le avem, dar numărul contacţilor depăşeşte 120. Ei sunt în continuare testaţi. Tot ce înseamnă spitalul Gerota, tot ce înseamnă contacţii contacţilor, ADP-uri şi alte instituţii. Este posibil ca numărul lor [al persoanelor infectate – n.r.] să crească, dar având în vedere că noi îi testăm ca şi contacţi, ei sunt asimptomatici în acest moment”.

Reamintim că fostul ofiţer MAI a călătorit în Israel, o ţară cu risc de infectare, şi la revenirea în România, pe data de 26 februarie, a ascuns acest lucru. Bărbatul s-a simţit rău în data de 3 martie şi a mers la spital, apoi a doua zi a revenit la serviciu, dar în 5 martie s-a prezentat din nou la spital. La câteva zile după internare, starea lui s-a înrăutăţit, el dezvoltând o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, astfel că medicii i-au făcut testul pentru COVID – 19. Testul s-a dovedit pozitiv.

Problema este că până la prima internare în spital, pensionarul MAI a avut contact cu zeci de femei cărora le-a oferit mărţişoare cu ocazia zilei de 1 martie. În plus, după internarea în spitalul aflat în subordonarea Ministerului Afacerilor de Interne, în zilele care s-au scurs până când bărbatul a fost diagnosticat cu coronavirus, doctorii, asistentele şi pacienţii care au fost prin preajma acestuia nu şi-au luat măsuri de protecţie. Drept urmare, săptămâna trecută, spitalul a fost plasat sub carantină, pentru o perioadă de 14 zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor