Neamţu critică „slugărnicia” lui Ponta faţă de premierul Chinei

Mihail Neamţu
Mihail Neamţu (Epoch Times România)

Mihail Neamţu, preşedintele partidului Noua Republică (NR), susţine că premierul Victor Ponta, precum şi ceilalţi demnitari din Capitală, au tratat cu "slugărnicie" vizita premierului chinez Li Keqiang şi a amintit de tratamentele inumane la care sunt supuşi dizidenţii de către regimul comunist de la Beijing, scrie ziare.com.

Mihai Neamţu a remarcat că partidele politice din România au uitat să vorbească despre „cealaltă faţă a regimului de la Beijing”.

"Noua Republică solicită Partidului Comunist Chinez (PCC) eliberarea laureatului premiului Nobel pentru Pace (2010), profesorul Liu Xiaobo. Noua Republică este solidară cu toate victimele persecuţiei comuniste şi, îndeosebi, cu dizidenţii care au denunţat ororile revoluţiei maoiste şi sângeroasa intervenţie a Armatei în Piaţa Tienanmen”, a transmis Noua Republică în cadrul unui comunicat de presă remis în ziua când delegaţia chineză a ajuns în România.

Neamţu nu vede cu ochi buni atitudinea cu care demnitarii români au întâmpinat delegaţia chineză.

„În schimb, în ultimele trei zile, oficialii de la Bucureşti s-au întrecut în a le face pe plac oaspeţilor. Drapelele NATO şi UE au fost scoase din instituţii, un drum a fost asfaltat în două zile, iar podeaua de marmură de la Palatul Parlamentului a fost placată cu parchet sintetic, toate acestea făcându-l pe premierul Chinei să declare că se simte la Bucureşti "ca acasă". Mai mult, deşi protocolul nu impunea, premierul Ponta a ţinut sa îl conducă la avion pe omologul său, care a părăsit România joi dimineaţa.

Pentru Noua Republică este aproape sfidătoare slugărnicia cu care Victor Ponta, premierul României, i-a tratat pe premierul Chinei şi pe ceilalţi oficiali ai Chinei comuniste, mai ales într-un parlament unde acum şapte ani a fost condamnat comunismul, considerându-l drept regim ilegitim şi criminal”, se declară din comunicatul de presă.

Partidul Noua Republică a criticat natura servilă a statului român, un stat care nu de mult a ieşit de sub controlul dictaturii comuniste.

”Înţelegem şi chiar salutăm deschiderea comercială faţă de o putere economică precum China, dar respingem atitudinea servilă a statului român, care tocmai a ieşit dintr-o lungă dictatură comunistă. Mai ales, ne repugnă amnezia oficialilor români, care au uitat timp de câteva zile că în China sunt executaţi şi condamnaţi la moarte dizidenţi politici care luptă pentru libertate individuală, pentru suveranitatea Tibetului, care luptă pentru adevărul istoric, inclusiv cel care priveşte carnagiul din Piaţa Tienanmen", a declarat Neamţu pentru ziare.com.

Noua Republică solicită PCC-ului "sa îl elibereze de îndată pe laureatul premiului Nobel pentru Pace care, iată, din ziua de Crăciun a anului 2009 până astăzi se află în spatele gratiilor pentru simplul motiv că a îndrăznit să spună adevărul despre represaliile din 1989".

Mă refer la steagurile UE şi NATO, care au dispărut din incinta Parlamentului, a Guvernului şi, din păcate, şi a Administraţiei Prezidenţiale doar pentru a face pe plac liderilor unui stat dictatorial

"Aşa cum adevărul despre Revoluţia română, singura revoluţie sângeroasă din estul european, mai poate fi spus sau poate fi rostit, dar nu şi înregistrat în cărţile de istorie pentru că nu ştim cine sunt criminalii care au ucis peste 1.000 de români, nici adevărul despre Tienanmen nu poate fi spus în China", a explicat Neamţu.

O altă chestiune care l-a revoltat pe preşedintele Noua Republică a fost "dispariţia simbolurilor apartenenţei noastre la structurile NATO şi la structurile Uniunii Europene, în contextul protocolului agreat cu oficialii Republicii Chineze".

"Mă refer la steagurile UE şi NATO, care au dispărut din incinta Parlamentului, a Guvernului şi, din păcate, şi a Administraţiei Prezidenţiale doar pentru a face pe plac liderilor unui stat dictatorial", a declarat Neamţu.

"Noi am spus că vrem să aparţinem unui spaţiu de civilizaţie euro-atlantic", a continuat acesta.

Mihail Neamţu nu ştie exact de unde vine această amabilitate excesivă: "Nu ştiu de ce, mai ales că în limbajul popular, al românilor de rând, chinezăriile sunt lucrurile ieftine şi proaste calitativ, nimeni nu admiră produsele 'made în China', ci produsele 'made în USA'".

În opinia lui Neamţu, „servilitatea, slugărnicia şi pripa în abandonarea propriei noastre identităţi nu arată decât conştiinţa de sclav a lui Victor Viorel Ponta şi a celorlalţi slujbaşi ai regimului USL. Conştiinţa de sclav este conştiinţa aceluia care nu înţelege că libertatea este visul suprem al fiinţei umane şi că, în fiecare an, mii de chinezi mor, sunt executaţi, sunt aruncaţi în închisori pentru că îşi doresc libertate".