"Ne delimităm ferm" - Kelemen Hunor despre pliantele anti-Iohannis

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

UDMR a sesizat Biroul Electoral Central în legătură cu distribuirea în cutiile poştale ale unor persoane din Harghita, Covasna şi Mureş, a unor pliante în limba maghiară, prin care cetăţenilor li se transmite că liderul Uniunii, Kelemen Hunor, şi fostul preşedinte Marko Bela nu îl susţin pe Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că Uniunea nu are nicio legătură cu aceste pliante şi se delimitează ferm de astfel de "dezinformări şi manipulări."

"Miercuri, am fost avertizaţi de la Poşta din Mureş, Covasna şi Harghita că au apărut pliante în număr foarte mare în care apar poza mea şi a lui Marko Bela şi mesajul în limba maghiară potrivit căruia noi nu îl sprijinim pe Klaus Iohannis. Nu avem nicio legătură cu acest pliant, depunem sesizare la BEC, la Poliţie şi la birourile electorale judeţene din cele trei judeţe. Nu se scrie cine a comandat şi cine a tipărit aceste pliante, aşa cum spune legea, şi nici nu ne-am dat acordul ca imaginea noastră să fie folosită în această campanie. Ne delimităm ferm de astfel de dezinformări şi manipulări. Cei care au făcut acest lucru au făcut o greşeală capitală, uriaşă”, a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, din informaţiile sale, pliantele respective au fost livrate de Poşta Română, astfel încât "poşta a primit de la cineva pliantele, cineva a făcut această comandă, cineva plăteşte aceste pliante duse de poştaşi în cutii poştale", a declarat Hunor.

Reamintim că tot Poşta Română a distribuit pensionarilor din toată ţara pliante prin care PSD "informa" cetăţenii că Iohannis "va tăia pensiile" şi doar Victor Ponta "îi poate apăra."

Totodată, jurnalişti gorjeni semnalau, pe 18 octombrie a.c., că au descoperit în sediul de partid al PSD Gorj, în timpul unei conferinţe de presă, pachete inscripţionate cu mesajul „pliante negative”. Pachetele erau depozitate chiar lângă afişele cu Victor Ponta iar descoperirea a fost făcută în condiţiile în care în acele zile, în tot judeţul au fost distribuite materiale denigratoare, în care Iohannis era acuzat de trafic internaţional de copii, interese ascunse, relaţii penale etc.

Mai menţionăm în context că UDMR ar fi afectat de asocierea numelui său cu mesaje anti-Iohannis. În calitate de şef al unei formaţiuni aflată la guvernare alături de Victor Ponta şi PSD, Hunor declara, după ce a ieşit din cursa pentru preşedinţia ţării, că a decis să nu le facă nicio recomandare alegătorilor săi pentru turul al doilea al prezidenţialelor, lăsându-i pe aceştia să voteze "conform propriilor convingeri", însă UDMR mai are şi calitatea de partid afiliat Partidului Popular European (PPE).

Or, pe 3 octombrie, imediat după primul tur de scrutin, preşedintele PPE, Joseph Daul, îndeamna partidele din România care sunt membre ale formaţiunii populare europene, adică PDL, PNL, PMP, UDMR şi PNŢCD, să îl susţină în turul 2 al prezidenţialelor pe Klaus Iohannis, el asigurându-l pe primarul Sibiului de sprijinul său.

Marţi, 11 noiembrie, Daul a fost prezent la Bucureşti unde a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai partidelor afiliate PPE, printre care şi o întâlnire cu liderii UDMR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne