Navă de luptă rusească dă nas în nas cu un submarin turcesc în Dardanele [video]

Luni noaptea, Interfax a raportat că există două submarine turceşti care patrulează în apropierea distrugătorului rusesc Moskva, care a fost trimis în provincia siriană de coastă Latakia după doborârea unui bombardier rusesc Su-24 de către aviaţia turcă.
Navă a Marinei ruseşti traverseaza Strâmtoarea Dardanele în timpul tensiunilor dintre Turcia şi Rusia.
Navă a Marinei ruseşti traverseaza Strâmtoarea Dardanele în timpul tensiunilor dintre Turcia şi Rusia. (Captură Foto)

În apropierea crucişătorului cu rachete Moskva, care protejează baza aeriană rusească Hmeymim din oraşul sirian Latakia, se află cel puţin două submarine ale Marinei turceşti, conform mass mediei din Istanbul.

Conform Statului Major al Armatei turceşti, submarinele Dolunay şi Burakreis patrulează în prezent în estul Mediteranei. Submarinul Dolunay şi-a început misiunea de patrulare în regiune în 11 noiembrie şi Burakreis în 7 noiembrie.

Agenţia rusă de ştiri Sputnik, citând “rapoarte”, sugerează că acele submarine ar putea “urmări” nava de luptă rusească.

În cea mai recentă dramă ce implică submarinele, o navă de transport a Marinei ruseşti s-a întâlnit cu un submarin turcesc în timp ce naviga în Dardanele.

“O navă de logistică ce aparţine Marinei ruseşti a întâlnit un submarin turcesc care trecea prin Dardanele în drum spre Marea Marmara, fiind însoţit de o ambarcaţiune a pazei de coastă turceşti”, a raportat Hürriyet, adăugând că a avut loc “un moment tensionat când nava de 133 de metri, Yauda, a sosit în Dardanele din Marea Egee în 30 noiembrie, în jurul orei 10 a.m. şi s-a întâlnit cu submarinul turcesc în apropierea oraşului Eceabat, în provincia turcească Canakkale.

“Se crede că nava rusească, care a trecut din Marea Egee în Marea Marmara, se îndreaptă spre Marea Neagră”, susţine Sputnik. “Materialul video care a însoţit raportul de ştiri a fost filmat aparent în oraşul Canakkale, pe coasta sudică a Dardanelelor, în cel mai îngust punct al strâmtorii.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe